Lütfen bekleyin..



MÜSİAD’ın yeni yönetimi basınla buluştu

17 Şubat 2019, 16:38 - Okunma: 817

Ocak ayında olağan kongresini yapan MÜSİAD Batman Şube başkanı Alaattin İRAZ yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. Toplantıda Batman Organize sanayi bölgesinde yer sıkıntısının yaşanmasından dolayı sıkıntıları ilin yöneticileriyle paylaştıklarını belirten Başkan İraz Vali Hulusi Şahin’in bu konu üzerinde titizlikle durduğunu

ve Haziran ayında firmalara yer teslimi yapılmasını beklediklerini söyledi. Basın mensuplarının katıldığı toplantıya Başkan İraz’ın yanı sıra genç MÜSİAD Başkanı Bengin Özdemir’de katıldı. Toplantıda yönetim kurulu üyeleri de kendilerini tanıtarak yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdiler. 
Başkan Av. Alaattin İraz konuşmasında üyelerinin kurumsallaşması adına faaliyetler yürüttüklerini belirterek yeni dönemde hedefleri arasında İhracatın artmasına yönelik faaliyetler, ARGE biriminin kurulması, Yatırım ön bürosunun kurulması, ilimize yatırım için gelen tüm müteşebbislere hiçbir ücret talep etmeksizin yatırım danışmanlığı ve servis hizmetlerinin sunulması, Planlama ve programlama sürecinin takibi Bölgenin ekonomik Ulaşım Nüfus, İmar konut durumu gelişim süreci ve diğer gelişmeler ve ilgili danışmanlık hizmetlerini sunmak olduğunu ifade etti.


2. OSB’DE YER TESLİMİNİ HAZİRAN’DA BEKLİYORUZ
Başkan Alaattin İraz konuşmasında “MÜSAİD olarak devraldığımız bu bayrağı kaldığımız yerden daha ileriye taşımak istiyoruz. Batman’da 600’e yakın müteşebbis 2. OSB’nin açılamasını bekliyor. 2. Organize sanayi bölgesi öncelikli talebimiz. Bu konuda alternatif projelerimizi de yetkililere ilettik. Tekstil sektöründe yer bekleyen çok sayıda yatırımcıya 500’er M2’lik yerler tahsis edilerek Batman’daki İstihdam çoğaltılabilir. Valilik nezdinde yapılan tüm toplantılara katılıyoruz. Burada görüşlerimizi dile getiriyoruz. Geçtiğimiz hafta yapılan Kamu Üniversite yatırımları toplantısında Batman’da petrole dayalı yatırımları görüştük. Burada TPİC ve TP yetkililerinden yatırım yapılabilecek sektörlerle ilgili bilgiler aldık. Yani bizler her ortamda yatırımları konuşuyoruz. Yatırım demek üretim demektir. İstihdamın artmasıdır. Umarım 2. OSB Haziran ayına yetişir. Buraya gelecek yatırımcı hiçbir zaman yalnız değildir. He türlü kolaylığı göstereceğiz.” Diyen başkan İraz eğitime dönük projelerini de açıkladı.


BATMAN’A GÖRME ENGELLİLER ORTAOKULU KURULUYOR
“MÜSİAD olarak eğitim konusuna da çalışma yürütüyoruz. Daha önceden bir okulumuz bünyesinde Görme engelliler sınıfı açtık. Ancak ortaokul yok. Bu konuda Genel merkezimizle de görüştük. Kente Görme engelliler Ortaokulu kazandırmak istiyoruz. Engellilerin eğitimi için tüm Batman kamuoyundan destek bekliyoruz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=