Lütfen bekleyin..



Üniversitede Merhum Necat Nasıroğlu’na hüzünlü anma

13 Şubat 2019, 10:42 - Okunma: 3416

Batman Üniversitesi tarafından Merhum hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’nun doğum gününde Batman üniversitesi Merkez Kampüs salonunda anma programı düzenlendi. Aynı zamanda üniversitenin kurucularından olan Nasıroğlu’nun anma programına Batman Valisi Hulusi Şahin, Rektör Aydın Durmuş, Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu,

Yönetim kurulundan Ferhat Nasıroğlu, Merhumun ailesi, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. 

"NECAT NASIROĞLU YAŞIYOR ÇÜNKÜ HER YERDE ESERLERİ VAR"

Burada konuşan Vali Şahin, “Batman başarısının mimarlarından birini anmak için toplandık. Ben merhum Necat Nasıroğlu’nu şahsen tanımadım ama onu çok iyi tanıyor gibi hissediyorum. Çünkü eserlerini ve ektiği tohumların yeşermesini burada çok rahat görebiliyorum. Bugün Üniversite’de 12 bin evladımız eğitim görüyor. Onun emeği var. Katkısıyla beraber bu şehir sağlam bir üniversiteye kavuştu. Necat Nasıroğlu yaşıyor çünkü her yerde eserleri var.” Dedi. 

Rektör Durmuş ise, “ Necat amcayı rahmetle anıyoruz. Merhumun bir büyüğü olan ağabeyi Reşat Amcayı da kaybettik.  Ona da Allah rahmet eylesin. Allah onu nur içinde yatırsın. Burada bazı fabrikalar ve iş adamları varsa Necat Amca   sayesindedir. Ufku çok genişti. Sanki iş adamı olmak , iş yapmak için yaratılmış bir yapısı vardı.” Dedi.

“BİZE DÜŞEN, ONUN YAPTIKLARINI BİZİM DE YAPABİLMEMİZDİR”

Anmada bir konuşma ypan Beşiktaş kulüp Başkanı Orman ise “ Rahmetli Necat Nasıroğlu ailemizin büyüğü ve hepimiz için rol model olan bir insandı. Kendisi çok nazik ve saygılı bir adamdı. Biz evladı gibiydik ama bana hep “Fikret Bey” diye hitap ederdi. Herkese saygılıydı. Sadece mevki sahibi olanlara değil herkese saygılıydı. Çok çalışkan bir adamdı. Yağcılıktan hiç hoşlanmaz ve kendisinin methedilmesinden hiç hoşlanmazdı. “Kazanç elde etmek için zarar da edebilirsiniz ama mücadele edeceksiniz” derdi. Mücadele etmeyenlere çok iyi gözle bakmazdı. Hep iyi niyetli, iyi bir insan olmamızı öğütlerdi. İnsanlara faydalı olun, derdi. Çok yardımsever bir insandı. Rabbim bize onun yarısı kadar olmayı nasip etsin. Gani gani rahmet diliyorum Necat Amcamıza. Aramızdan çok erken ayrıldı. Ama bize düşen şey, onun yaptıklarını bizim de yapabilmemizdir” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MİZBAH EVİZ
2052 gün önce
haci dayı allah senin mekanını cennet eylesin senin emeyin bizim üstümüzde çok vardır onun için sen hep kalbimizde yasayicaksin seni iyi bir fakir fukara babasıydınız allah kalanlarda sabırlar versin
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=