Lütfen bekleyin..



‘Bizim en büyük sermayemiz insanımızdır’

10 Şubat 2019, 15:52 - Okunma: 515

İlimizde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.İl Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya; Valimizin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı,

 İl Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
‘ZAMANIMIZI EĞİTİME AYIRMASAK, HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞARAMAYIZ’
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin, okul müdürlerine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına, 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak başlayan Vali, “Eğitim dediğimiz kamu hizmeti, sadece eğitim camiasının altında kalkabileceği bir alan değildir. Çok önemli ve şümulü bir alandır. Hangi statüde ve pozisyonda olsak olalım, eğitimin bir yanıyla vaktimizin yüzde 70’ni, 10 saatimizim 7 saatini ve 10 liramızın 7 lirasını eğitime ayırmasak, hiçbir şekilde başaramayız. Bizim en büyük sermayemiz insanımızdır. Batman, eğitim alanında önemli mesafeler kat etmiş bir ilimizdir. Okul öncesi eğitimde Batman’da büyük bir sıçrama sağlanmış. Derslik sayısında ciddi katlamalar olmuş. Buna rağmen daha kat edeceğimiz çok büyük mesafeler var. Bu yüzden elimizde gelen gayreti göstermeliyiz. İlimizde okuma kültürünün oluşmasında ve eğitimin niteliğinin artırılması için Valiliğimiz önemli bir proje hayata geçirmiş, Belediyemizde bunun en büyük paydaşı olmuş. Bu proje ile çok önemli bir ivme ve ilgi oluşturulmuş. Bu yıl da,“Batman Okuyor”, yazar okur buluşmaları ve fuarları geliştirerek tamamını yapacağız. Bu konuda bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=