Lütfen bekleyin..



Derneklere beyanname uyarısı

05 Şubat 2019, 17:32 - Okunma: 801

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, dernek yöneticilerinin beyannamelerini Nisan ayı sonuna bırakmadan yapmalarını istedi. Açıklamada, şöyle denildi; “Bilindiği üzere, derneklerin yıllık beyannamelerini verme dönemi 1 Ocak itibariyle başlamakta ve Nisan ayının sonuna kadar devam etmektedir. A

ncak, ‘Yıllık Beyannamelerin’ valiliklere Nisan ayında topluca verilmesi gerek idare gerekse Beyannameyi veren derneklerimiz açısından ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Bu itibarla daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2018 yılına ait beyannamelerini 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren doldurabileceklerdir. Şifresi olmayan dernekler ise https://sso.dernekler.gov.tr web adresinden ‘Derbis şifresi almak istiyorum’ linkini kullanarak şifre alabilirler. Aldıkları şifre ile sisteme giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurarak beyannamenin çıktısını alabileceklerdir. Alınan beyanname çıktısını yönetim kurulu başkanlığınca onaylayarak dernek dosyalarında muhafaza etmeleri gerekmektedir. Şubeler, mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler. Nisan ayı sonuna kadar 2018 yılı beyannamesini https://sso.dernekler.gov.tr sistemine girmeyen derneklerin 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32. maddesi gereğince, haklarında idari işlem yapılacaktır. Dolayısıyla, derneklerin beyanname verme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için son güne kadar beklemeyerek yukarıdaki işlemleri süratle yapmaları, gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi kolaylık sağlayacaktır.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=