Lütfen bekleyin..



Hırsızlar elektrik panolarını çalıyor!

03 Şubat 2019, 12:59 - Okunma: 645

Batman’da vatandaşın evine ve işyerine enerji sağlayan elektrik panolarına dadanan hırsızlar yüzünden sık sık arıza çıkıp kesintiler yaşanınca Dicle Elektrik, mahalle halkından yardım istedi.Bir süre önce Batman’ın Pazaryeri Mahallesindeki elektrik panolarına dadanan hırsızlar çok sayıda panoyu levye

 ve diğer aletlerle açarak içerisinde bulunan sigorta ve sayaç koruma aparatları ile kabloları çaldı. Bu yüzden ortaya çıkan arızalar onarılıncaya kadar mahalle halkı elektriksiz kaldı. Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü ekipleri tam buradaki çalışmaları tamamlamıştı ki bu kez de Kültür Mahallesindeki konut ve işyerlerine enerji dağıtan panolardan 5’i hırsızlar tarafından açılarak içerisinde bulunan malzemeler çalındı. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, panolarda gerekli onarımları yaptı ancak hırsızlar yüzünden çok sayıda ev ve işyeri bu kez de yaklaşık 3 saat elektriksiz kaldı.
SUÇ DUYURUSU VE YARDIM TALEBİ
Yapılan suç duyurusu üzerine polis hırsızların yakalanabilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara kayıpsı, kesintisiz ve kaliteli enerji vermek için ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek, ‘’Onca emek ve masraf ile gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde vatandaşlarımızı tam da rahat ettirmişken hırsızların bu müdahaleleri ne yazık ki arızalara ve dolayısıyla istenmeyen elektrik kesintilerine neden oluyor. Bu nedenle mahalle sakinlerinden, kesintisiz enerji almalarına engel olan bu hırsızlık olaylarına duyarlı ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz’’ dediler. Yetkililer, elektrik şebekesine görevliler dışındaki kişileri yapacağı müdahalelerin yaratabileceği hayati risklere de dikkat çektiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=