Lütfen bekleyin..



Sason’da yılların su sorunu çözülüyor

29 Ocak 2019, 17:31 - Okunma: 947

Sason’un en önemli sorunlarının başında gelen su sorununu çözecek olan ve 30 yıldır özlemle beklenen Su isale hattında inşaat çalışması ağır kış koşullarına rağmen devam ediyor. BAŞKAN UÇAR’IN HİZMET SEVDASIBelediye Başkanı Cuma Uçar’ın üzerinde büyük titizlikle durduğu Kınalı su isale hattının çalışması devam ederken,

cazibe yöntemiyle ilçe merkezine ulaştırılacak olan kaynak suyunun birkaç ay içinde Sason’a ulaştırılacağı belirtildi. İlçenin 50 yıllık su sorununu ortadan kaldıracak olan Su isale hattı bir yandan yapılırken, su depolarının da yapımı devam ediyor. Su hattı 15 Km uzaklıktan 40’lık borularla taşınacak. Sason’da yeni İmar planıyla birlikte çarpık yapılaşmada ortadan kaldırılmış olacak. Öte yandan ilçede Şat ve Şeru derelerinin ıslahıda sürüyor. 


SASON’DA FEN İŞLERİ EKİPLERİ YOĞUN ÇALIŞIYOR
Yağış nedeniyle Sason Belediyesi ekipleri Tekinler mahallesi yeni yerleşim yerlerinde kumlama ve çakıl taşı serpmeye çalışmasında tamamladı. Başkan Uçar çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şimdilik ilk etap vatandaşlarımızı olası çamurdan kurtarıp ileriki zamanlarda ise kilitli parkı taşı döşeme işine başlanacaktır. Belediye Fen işleri ekiplerimiz, don ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için gece gündüz tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. İlçemiz cadde , sokak ve yollarında tuzlama çalışmalarını yollarda herhangi bir sorun yaşanmaması için ekiplerimizle sürdürüyoruz.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=