Lütfen bekleyin..



Hamidi TRT Kurdi’de gündemi değerlendirdi

21 Ocak 2019, 17:40 - Okunma: 1246

Bölgemizin kanaat önderlerinden Sabahattin Hamidi, TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Kanaat Önderleri’ programına katılarak gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Haftanın belirli günlerinde TRT Kurdi ekranlarında yayınlanan Kürtçe ismi Aqılmend olan Kanaat Önderleri programına katılan

 Batman’ın ve bölgenin tanınan kanaat önderlerinden Sabahattin Hamidi, Muş, Urfa, Karacadağ ve Adıyaman’dan katılan konuklarla birlikte gündemi değerlendirdi. Programda; dış güçlerin İslam coğrafyası üzerindeki kışkırtıcılığına değinen Hamidi, Batılı emperyalistlerin gerek coğrafyamıza ve özellikle Türkiye üzerindeki çirkin emellerinin altında yatan temel sebeplerini açıkladı. 
“KÜFÜR MİLLETİ BİRDİR”
İslam coğrafyası üzerindeki kışkırtıcılığına değinen Hamidi, “Müslüman olduğumuzdan kaynaklandığı gerçeğidir. Yüce Allah bizleri bu konuda ciddi bir şekilde ikaz etmektedir. Küfür milleti birdir. Yahudi ve Hristiyanları gerçek bir dost, gerçek bir müttefik ve yol yürüyecek veliler edinmememizi emretmektedir. Ülkemize olan saldırılarının asıl sebebi de ayakları üzerinde dimdik bir şekilde şaha kalkmaya başlaması ve tüm İslam ülkelerine önemli bir örnek ve model olmaya başlaması korkularından kaynaklanmaktadır” dedi.
BÖLGE SİYASETİNDE BAŞARININ FAKTÖRLERİNE DEĞİNDİ
Bölge siyasetinin başarıya ulaşması konusuna da değinen Hamidi, “Davaların başarıya ulaşmasında, onu başarıya taşımada onu savunanların kişilik, karakter ve şahsiyetli oluşları çok önemli bir rol oynamaktadır. Bölgemizin yüzyıllardan beri sahip olduğu kadim örf, adet ve ananeleri mevcuttur. Bu mevcut yapının dokusuna uyum sağlayacak, halkının kalbine hitap edebilecek, ona dokunuşlar yapacak teneffüs ettiği havayı teneffüs edebilecek, makamıyla değil alçak gönüllüğüyle halkı ile beraber olma tenezzülünde bulunacak. Onlarla bir arada bulunmayı aslı bir gereklilik telakki edecek şahsiyetlerle yoluna devam etme zorunluluğu olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=