Lütfen bekleyin..



Batman'da 172 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

18 Ocak 2019, 17:07 - Okunma: 824

İlimizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılı birinci dönem karne dağıtım töreni Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla Petrolkent Mahallesi Batman 16 Mayıs İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Şahin'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve çok sayıda veli katıldı.

Minik öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden vali Şahin, öğrencilere karne vererek, kendilerini tebrik etti.  
Okul öğrencileri arasında en çok kitap okuyan öğrencilere okul müdürlüğünün hediye ettiği bisikletleri veren Valim, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, kendilerine başarılar diledi.Karne dağıtım törenin ardından okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Şahin, kendileriyle bir süre sohbet ederek, eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve kendilerine kitap hediye etti.  


 
Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Velilere çocukların başarıları konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Çocuklarımızın karneleri kırık olabilir. Beklentilerini karşılamayabilir. Önemli olan çocuklarımızın zihni gelişimine olan katkıdır. Bu da karneyle, puanla veya notla ölçülmez. Çocuklarımıza sadece başarmayı öğretmemek lazım. Başarısız olduklarında onu da hazmetmeyi ve oradan kalkıp tekrar yürümeyi öğretmek gerekiyor. Velilerimiz, kendileri de bir sınav veriyorlar.  Doğru bir tepki göstermeleri gerekiyor.  Çocukları eğitici, sabırlı ve affedici bir tarzda bir tavır göstermek, çocukların ileriki hayatlarında öyle durumlarda yapacaklarına dair de bir rol model oluşturur. Başarılı öğrencilerimiz de mutlaka ödüllendirilsin ama ödül de abartılmasın, netice itibarıyla çocuklarımız hep kazanmaya odaklanmaları doğru bir şey değildir. Çocuklarımızın hayatın bir yarış olmadığının bilincine varmaları lazım. Okulumuz başarılı bir okul; öğretmen arkadaşlarımız başarılı hizmetler yapıyorlar, ikinci dönemde başarılı çalışmalar yürüteceklerine inanıyorum. Tüm öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.
 
Düzenlenen karne günü etkinlikleriyle ilimizde yaklaşık 172 bin öğrencimiz ve 7 bin 830 öğretmenimiz 15 günlük sömestr tatiline girdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=