Lütfen bekleyin..



Vali Şahin Yezidileri ziyaret etti

17 Ocak 2019, 17:11 - Okunma: 684

Vali Hulusi Şahin, İlimiz Beşiri ilçesi İkiköprü beldesine bağlı Uğurca köyündeki kampta yaşayan Yezidi misafirleri ziyaret etti. SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin “Burada yaşayan Yezidiler, Irak’ın Sincar Bölgesinde DEAŞ terör örgütünün zulmünden kaçarak İlimize sığınmışlardı. Burada bir çadır kent oluşturarak üç yıl aşkın bir süredir kalıyorlar. Bölgemizin insanı onlara kucak açtı. Biz de elimizde geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlarını tespit etmek ve onlarla sohbet etmek için bu gün buradaydık. Gerçekten çok büyük travmatik dönemden geçtiler. Ama şuan Türkiye’nin güvencesi altında yaşıyorlar. Türkiye devletinin misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğiz. Bir kısmı başka ülkelere ilticada bulunuyorlar. Onlarla ilgili iş ve işlemler devam ediyor. Burada kaldıkları süre içerisinde bütün insani ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=