Lütfen bekleyin..



Fon Barter Borçlu firmaların önünü açıyor..!

16 Ocak 2019, 18:02 - Okunma: 3545

Batman’lı iş adamı ve Fon Barter Güneydoğu Anadolu temsilcisi Hayrettin Kara tarafından Batman’a kazandırılan Barter fon sistemiyle iflas sürecinde ve mali sıkıntıda olan firmalara takas desteği sağlanıyor.Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşan ve Ülkeyi yönetenlerinde destek verdiği Barter fon sistemi icra takibine yada mali krize giren büyük firmalara destek sağlayarak zor süreçte olan işletmelere takas yoluyla borçlarını ödeyebilmeleri imkanı sağlıyor.

Fon Barter Güneydoğu temsilcisi olan İş adamı Hayrettin Kara açıklamasında “Memleketin esnafı tekrar işinin gücünün başına geçerek tekrar üretime katkıda bulunur. Diğer taraftan alacak-verecek ilişkilerinde eski de KADI dediğimiz olgu bugün yerini BARTER denen kısaca takas anlamına gelen sisteme bırakmaya başladı. Barter, üye firmaların bir araya gelerek oluşturduğu bir pazardır. Kelime anlamı ile Barter takas demektir. Satın alınan mal ve hizmetin bedelinin üretilen mal ve hizmet ile ödendiği bir finans ve ticaret sistemidir; Finansal Takas olarak da adlandırılabilir. Barter Sistemi, barter pazarını oluşturan firmaların arzları ve talepleri ile işler. Barter Sistemi ile çalışan bir firma, Barter Sisteminden satın aldığı malların ve hizmetlerin bedelini, ürettiği veya ticaretini yaptığı ürünleri Barter pazarında satarak öder. Barter pazarına ürün satan firma, bedelini, Barter pazarında satışa sunulmuş mallar ve hizmetler listesinden istediğini satın alarak tahsil eder. Barter Sistemi, üye firmaların arzlarının satışı ve taleplerinin karşılanması esasına göre çalışır. Derinliği ve genişliği çalıştıkça artan bir Ortak Pazardır. Bugün piyasada Milyon TL’lerle ifade edilen borcu olan firmalar Barter Sistemine dâhil olup, borçlarını Barter üzerinden ödeyerek önlerini açmakta tabiri caiz ise hayata yeniden başlamaktadırlar.” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
isa
1232 gün önce
Selamünaleyküm başkanım nerelerdesin
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=