Lütfen bekleyin..



Özdemir: “Batman’a hizmet sevdamız bitmez”

03 Ocak 2019, 16:17 - Okunma: 716

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir beraberinde AK Parti İl Başkanı Akif Gür, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin ve kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla TP Kristal Park tesislerinde kahvaltıda bir araya geldi. Batman gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdemir, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantının açılış konuşmasını il Başkanı Akif Gür yaparken, ardından Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin’de bir konuşma yaptı. Güneştekin “Projelerimizi hazırlıyoruz, olgunlaşıyor. Proje Tanıtım Toplantısı düzenleyip, kamuoyuna açıklayacağız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli, toplumun tüm kesimini kapsayacak projeler hazırlayacağız. Önceliğimiz ise kentsel dönüşüm olacak.” dedi.


“BATMAN GÜZEL HİZMETLERİ HAK EDİYOR”
Yerel seçim startı verdiklerini aktaran Milletvekili Özdemir, “Amacımız Batman, ilçe ve beldelerini ak belediyecilikle yönetmektir. AK Parti iktidarının 17 yılda ülkeye yaptığı değişim, dönüşüm ve hizmetler ortadadır. Batman gibi illerin merkezleri bu işten layıkıyla faydalanamadı. Diğer siyasi partilerin inisiyatifinde olan yerel yönetimlerde vatandaşın beklentisi doğrultusunda hizmetler yapılmadı ama yaklaşık 2 buçuk yıldır Batman’ı devletin kayyumu yönetti. Kayyumun da yaptığı güzel hizmetler ortada ve millette bu çalışmaları takdir ediyor” dedi.
 “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ”
Milletvekili Özdemir açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi. “Batmanlıların talep ettiği ve bizlerinde takip ettiği bir diğer konuda 200 yataklı bir hastanenin Batman’a kazandırılmasıdır. Biz 2015’ te bunun arazi tahsilini yaptık. Sağlık Bakanlığında ihtiyaç olarak programa dâhil ettirdik. Ondan sonraki süreçte bunun kapasite artırımı ile ilgili taleplerde bulunduk. Bu talep halen Sağlık Bakanlığında halen duruyor.  Son olarak biz bunu 500 yatak olarak planlamaya dâhil edilmesi talebinde bulunduk. Biz bu süreci takip ediyoruz.  Batman’dan çok daha küçük illerde tıp fakülteleri var. Batman’da bunu hak ediyor. 
TYP’DE İŞÇİ ALIMI KURAYLA OLACAK
Batman’da İş Kur tarafından TYP (Toplum Yararına Çalışma) kapsamında yapılacak 2 bin işçi alımına da değinen Milletvekili Özdemir, “TYP kapsamında 2000 işçi alınacak. Süreç başladı. Bu 2000 kişilik kadro, Batman Merkez, İlçe ve Beldeleri kapsıyor. Kura ile yapılması arzusundayız. Çünkü fakirliğin, yoksulluğun, mazlumluğun, dini, dili, ekolojisi olmaz. Kurayı noter huzurunda yapacağız” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=