Lütfen bekleyin..



28 Şubat ve FETÖ Mağduru ailelerden Basın açıklaması

31 Aralık 2018, 12:32 - Okunma: 547

FETÖ Yargısı ve 28 Şubat Mağduru Aileleri İnisiyatifi Batman Gülistan Caddesinde düzenledikleri basın açıklamasında mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. İlgi gören ve kalabalık bir topluluğun katıldığı basın açıklamasına HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut şahin, il teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, âlimler, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Aileler ve çocukları mağduriyetlerini anlatan çeşitli dövizler taşıdılar. 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının avukatlarından Rıdvan Yapıcıoğlu topluluğa hitaben açıklamalarda bulundu. Terör örgütü üyesi kabul edilen FETÖ yargısının verdiği kararların yok hükmünde kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Yapıcıoğlu, "15 Temmuz'dan sonra hâkim ve savcıların neredeyse 3'te biri FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Ve bu hâkim ve savcıların verdiği hükümler bir şekilde ortadan kaldırılmaya çalışıldı, ancak maalesef bu sadece bir kesim için oldu. Eğer ki siz bunların bir terör örgütü üyesi olduğunu kabul ediyorsanız ve bu şekilde kendilerini yargılayıp en ağır cezaları veriyorsanız neden hâlâ onların Müslüman kardeşlerimiz için verdiği müebbet hapis cezalarını uygulamaya devam ediyorsunuz? Gerçekten 28 Şubat ve FETÖ yargısıyla yüzleşmek isteniyorsa bunun bir şekilde çözülmesi gerekmektedir." diye konuştu. Açıklamanın ardından topluluk sessizce dağıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=