Lütfen bekleyin..



‘’Çalışanların Enflasyona Karşı Kayıpları Giderilmiş Oldu”

27 Aralık 2018, 12:43 - Okunma: 657

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı M.Selman Nasıroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrası asgari ücrette geçen yıla oranla yüzde 26.5 oranında 417 TL artış yapılarak 2019 yılı asgari ücretin 2 bin 20 TL olarak belirlenmesine ilişkin değerlendirme bulundu.

Yapılan artışın çalışanı enflasyona ezdirmeme niyeti taşıdığını belirten Nasıroğlu , mevcut şartlar içerisinde işçinin enflasyona karşı kayıpları giderilmiş oldu. Günümüz şartları içerisinde hükümetimiz gerekli özveriyi göstermiştir. 2019’dan başlayarak ev ödevimiz de belli olmuştur. Daha çok üreterek, enflasyonu tek hanelere çekerek, çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmememiz gerekmektedir. Gayemiz çalışanlarımızın daha müreffeh bir seviyelerde yaşantı sürmelerini sağlamak olmalıdır dedi.
                                           
ASKON Başkanı Nasıroğlu konuya ilişkin şunları söyledi;
Türkiye 81 milyon nüfusuyla Dünya’nın en kalabalık 18. Ülkesi konumundadır. Ve yine geçen yılın rakamlarına  göre Dünya’nın en büyük 17. Ekonomisine sahiptir. Kişi başı gelir dağılımına bakınca 10 bin doların üzerinde bir rakamla Dünya genelinde 79. sırada yer bulmaktadır. Türkiye’nin potansiyeline baktığımızda kişi başı gelir düzeyi ülkemizin tablosuna yakışmamaktadır. Genç bir nüfusa sahibiz ve istihdam konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Keza gelir dağılımında yeterli adaleti sağlayamamaktayız. 2019 yılı için belirlenen 2 bin 20 TL’lik asgari ücret, çalışanı enflasyona ezdirmeme niyeti taşımaktadır. Mevcut şartlar içerisinde işçinin enflasyona karşı kayıpları giderilmiş oldu. Günümüz şartları içerisinde hükumetimiz gerekli özveriyi göstermiştir. Özel sektörün de çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kanaati içerisindeyim. 2019 yılından başlayarak ev ödevimiz belli olmuştur. Daha çok üreterek, enflasyonu tek hanelere çekerek, çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmememiz gerekmektedir. Gayemiz çalışanlarımızın daha müreffeh bir seviyelerde yaşantı sürmesini sağlamak olmalıdır. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=