Lütfen bekleyin..



Petrol İş Maden yasasının geri çekilmesini istedi

25 Aralık 2018, 16:08 - Okunma: 742

Petrol İş Sendikası Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada TBMM’de görüşülen maden yasası sırasında Tüpraş Batman Rafinerisinin yeni yasa nedeniyle zarar edeceğini savunarak kapatılacağı açıklamasıyla ilgili tepki gösterdi.

Petrol İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz açıklamasında “Kamuoyuna Tüpraş Genel Müdürü’nün açıklama ve uyarılarıyla yansıyan değişiklikler, yerli ham petrol fiyatlarının belirlenmesindeki esasları yeniden düzenleyecektir. Bu değişiklikler genel olarak, yerli ham petrolün daha yüksek bir fiyat düzeyinde belirlenmesine yol açacaktır.Tüpraş Genel Müdürü Sayın İbrahim Yelmenoğlu, bu düzenlemenin Tüpraş Batman Rafinerisi başta olmak üzere şirketin faaliyetlerini ve kârlılığını olumsuz etkileyeceğine işaret eden açıklamalar yapmıştır. Hatta, bu nedenle Batman Rafinerisi’nin faaliyetinin durdurulabileceği ve kapatılabileceği belirtilmiştir.Petrol-İş Sendikası olarak; Batman Rafinerisi’nin bir kez daha “kapanma” tartışmasıyla anılması, burada örgütlü sendika olan Petrol-İş’i ve rafineri işçilerini son derece üzmektedir. Kapanma konusu giderek, Batman kentimizi de etkileyecek bir tehdit biçimini almakta ve çalışma barışına da zarar vermektedir.Sendikamız, TBMM’nin ilgili komisyonunda görüşülmeye başlanacak düzenlemenin bu çerçevede geri çekilerek, gözden geçirilmesini istiyoruz. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=