Lütfen bekleyin..



Dicle Elektrik’ten uyarı!

25 Aralık 2018, 15:48 - Okunma: 653

Havaların soğuması ve elektrik enerjisinin yoğun olarak ısınma amacıyla kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Batman’daki tüketim, günlük 3 milyondan 7 milyon kWh’ye (kilovatsaat) yükseldi. Tüketimdeki bu ani artışın arızaları de beraberinde getirdiğini belirten Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Yusuf Açar,

vatandaşların kendilerinden yardım istemek yerine panoların kilidini kırarak kendilerinin müdahalede bulunduğunu ifade ederek “Bu durum daha büyük ve kalıcı şebeke arızalarına neden oluyor. Lütfen bunu yapmayın” uyarısında bulundu.
GÜNLÜK TÜKETİM 7 MİLYON KWH’YE YÜKSELDİ’
Batman’da Ekim ayında 3 milyon kWh olan elektrik tüketiminin içerisinde bulunduğumuz Aralık ayında yaklaşık 1.5 kat artarak 7 milyon kWh’ye yükseldiğini bildiren Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Yusuf Açar, bunun temel sebebinin elektriğin ısınmada kullanılması olduğunu söyledi. Bu denli aşırı yüklenmeden dolayı bazı mahallelerde doğal olarak trafo, şalter ve sigorta arızaları yaşandığına dikkat çeken İl Müdürü Açar, ‘’Merkez ve köylerde ekiplerimiz 7/24 görevde bulunuyor. Vatandaşlarımızın olası arızalarda 186 numaralı çağrı merkezimizi arayıp biraz sabırlı olmaları halinde ekiplerimiz gerekli müdahaleyi olması gerektiği gibi yapacaklardır’’ dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=