Lütfen bekleyin..



Tüpraş Batman rafinerisi için ŞOK gelişme!

24 Aralık 2018, 16:50 - Okunma: 1026

TBMM’de bu hafta görüşülecek maden kanunu öncesi TÜPRAŞ’tan şok etkisi yaratacak bir açıklama geldi. TÜPRAŞ, yeni maden kanunun meclisten geçmesi halende ‘Teklif böyle geçerse Batman’ı Rafinerisini kapatırız’ uyarısında bulundu.

Batman’da 700’e yakın çalışanı bulunan ve dolaylı olarak Batman ekonomisine oldukça katkısı olan ve Ülkenin ilk petrol rafinerisi olan Tüpraş Batman Rafinerisini kapatırız imasında bulunan Genel Müdür Yelmenoğlunun açıklaması şok etkisi yarattı. Kamuoyu Batman Tüpraş rafinerisinin büyütülerek daha fazla istihdam sağlamasını beklerken, gündeme düşen açıklama tepkiyle karşılandı. Türkiye’nin Ortadoğuya Enerji sektöründe açılan kapısı olan Tüpraş Batman rafinerisi yıllardır ihmal edilirken, genel müdürlüğün kapatma lafını kullanması bile Batmanlıları rahatsız etti. Batman’daki STK’ların da bu duruma sessiz kalması vatandaşlar tarafından eleştirildi.
 ‘TEKLİF BÖYLE GEÇERSE BATMAN’I KAPATIRIZ’
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerine gönderilen bilgi notunda, “Söz konusu kanun değişikliği sonucunda, toplamda 43 milyon USD/yıl tutarında ilave maliyet oluşacak, bu maliyetin yaklaşık 30 milyon doları ise Batman rafinerisinde teslim alınan hampetrol ile ilgili olacaktır. Bu haksız ve gerekçesiz maliyet artışı nedeniyle Tüpraş’ın faaliyetleri olumsuz yönde etkilenecek, özellikle hâlihazırda yıllık 10-15 milyon USD civarında kar eden Batman Rafinerisi gelen ek maliyet nedeniyle karlı olarak çalıştırılamayacağından durdurulmak/kapatılmak zorunda kalacaktır. Böyle bir sonucun şirketimiz, işçilerimiz ve Batman ve ülke ekonomisi üzerinde geri döndürülemez büyük zararlara yol açacağı aşikardır” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=