Lütfen bekleyin..



Hamidi Ailesi kan davalı aileleri barıştırdı

23 Aralık 2018, 16:07 - Okunma: 4740

İlimizde İki Aile Arasındaki 12 Yılık Husumet Hamidi ailesinden Siirt eski Milletvekili Kutbettin Hamidi, Hayrettin Hamidi ve Fahrettin Hamidi’nin girişimiyle barış yemeği ile son bulduİlimiz Beşiri ilçesinde alikan aşiretine mensup Alaca köyünde 12 yıl önce Bediz ve Obay aileleri arasında yaşanan kan davası, Hamidi ailesinin girişimi ile Vali Hulusi Şahin, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak'ın araya girmesi sonucu barış yemeğiyle son buldu.

Beşiri ilçesi Rıdvan köyünde düzenlenen barış yemeğine Vali Hulusi Şahin, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, Siirt eski milletvekili Kutbettin Hamidi, Özel İdare genel sekreteri Abdulkadir Özer, Kanaat önderleri, Muhtarlar, Beşiri’deki iş adamları Alikan aşiretlerinden aile büyükleri Besni Bediz ile Faik Obay ve her iki ailenin fertleri katıldı. Barış töreni nedeniyle Mevlidi Şerif okutulurken 500 kişilik yemek ikramı yapıldı. Barış töreninde bir konuşma yapan Kutbettin Hamidi yıllardır aralarında husumet bulunan 2 aileyi barıştırmaktan son derece memnun ve mutlu olduklarını belirterek her iki taraf içinde hayırlı uğurlu olmasını diledi. 


Vali Hulusi Şahin ise barış töreninde yaptığı konuşmada "Öncelikle bu barış organizasyonunu yapan Hamidi ailesine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir hayra vesile oluyorlar. Küskün olan iki ailemizin liderlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.  Kendileri çocuklarına ve torunlarına çok güzel bir miras bırakıyorlar. Barışı miras bırakıyorlar. 'Bizim iman ettiğimiz Kuran’ın emrini', Peygamber Efendimizin yaptığını yapalım. Veda hutbesinde 'Ben Kan davalarını kaldırdım, ilk kaldırdığım kan davası da akrabamın kan davasıydı' diyor.  Biz de burada Peygamberimizin gerçek sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Bir kırgınlığı kalıcı ve bir daha geri dönmeyecek şekilde ortadan kaldırıyoruz. Bu kırgınlığın bir daha bu topraklarda yeşermemesi dileği ile hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından her iki aile bireyleri el sıkışarak kuranı Kerim’in altından geçerek barıştılar. Bölgede Hamidi ailesinin, yine kan davalı iki aileyi barıştırarak kendilerine yakışanı yaptığını belirten davetliler, bunun devamının gelmesi gerektiğini ve örnek olması temennisinde bulundular.

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=