Lütfen bekleyin..



“İHD’nin hedef gösterilmesi kabul edilemez”

20 Aralık 2018, 16:37 - Okunma: 786

Batman Demokrasi Platformu üyeleri İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi gündemiyle toplantı düzenledi. Batman Barosu Av. Tahir Elçi Konferans salonunda yapılan açıklamaya, Batman Demokrasi Platformu, KESK Batman Şubeler Platformu, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Genel İş Sendikası,

 Petrol İş Sendikası, TMMOB Batman İl Koordinasyonu, HDP ve DBP İl Yönetimleri katıldı.  İHD Batman Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız yaptığı açıklamada:  “Batman Valiliğince kamuoyuna ‘’Valimiz Hulusi Şahin, Gercüş İlçesine Bağlı Seki Köyünden Sözde İnsan Hakları Savunucularına Seslendi’’ başlıklı bir açıklama yapılmıştır.  Yapılan açıklamada vahim iddialar ortaya atılarak insan hakları savunucuları hedef haline getirilmiştir. Açıklamanın içeriğinde devamla “(İnsan hakları savunucuları kastedilerek) bunların derdi insan hakkı değil, bunların derdi; insan hakkı gibi değerli bir kavramı istismar ederek, terörizme yol ve yer açmaktır”
Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin tarafından yapılan açıklamanın İnsan Hakları Savunucuları tarafından kabul edilebilecek hiçbir tarafı yoktur. Bütün insan hakları savunucuları her zaman insan haklarından ve demokrasinden yana olmuşlardır. İnsan Hakları Savunucuları insanlığın en önemli değeri olan ‘yaşam hakkı’ savunuculuğu her zaman yapmıştır. Türkiye’nin hatta dünyanın neresinde bir yaşam hakkına gelen bir saldırı var ise, kimden gelirse gelsin insan hakları savunucuları tarafından kabul edilmemiştir ve edilmeyecektir.” Denildi.          

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=