Lütfen bekleyin..



Yeni hastane projesi arsa rantçılarına mı takıldı!

19 Aralık 2018, 16:47 - Okunma: 1824

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman’a yapılması düşünülen 500 yataklı yeni Devlet hastanesi projesi yerinin netlik kazanmamasının altında arsa rantının yattığı iddia edildi.Yeni Hastane projesiyle ilgili belirsizlik devam ederken, hastane projesinin gecikmesi Batman Hastane sektörünü olumsuz etkilerken, Hastanenin nasıl proje olacağı ve nerde yapılacağı belirsizliğini koruyor.

Yeni Hastane projesinin 2019 yılı yatırım programında yer alıp almadığı da bilinmezken, Batman’da ciddi şekilde hastane eksikliği olduğu da biliniyor. Batman nüfusunun her geçen gün artması ve Suriyeli hasta yoğunluğunun da fazla olduğu ilimizde Kamu hastanelerinde ciddi hasta yoğunluğu yaşanıyor.

YENİ PROJE 2019 YATIRIM PROGRAMINDA VARMI?

Yeni Hastane’nin yapılacağı alan yakınına daha önce duyum alan bazı kişilerce dönümlerce arsa satın alınması üzerine projede aksama yaşandığı, arsa rantı ve sık sık yapılan yer değişikliği söylentileri üzerine projenin bekletildiği ve bununda Batman için sağlıkta bir kayıp olduğu dile getirildi.

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl içinde sıkça Batman gündeminde yer alan 500 yataklı Yeni Devlet hastanesi projesinin henüz Sağlık Bakanlığınca bütçeye alınmadığı dile getirilirken, 2 kez hastane arsasının değiştiği konuşuluyor. TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde yeni Hastane projesinin 2019 yatırım programında yer alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Bakanlığın Hastaneyi nerde yapacağını daha önceden haber alan bazı arsa rantçıları ve simsarlarının hastane projesi yapılacak alan etrafında ciddi anlamda önceden arsa satın alındığı duyumu üzerine projede aksama yaşandığı ve Sağlık Bakanlığının bu söylentiler nedeniyle Hastane projesinde gecikme yaşandığı iddia ediliyor. Yeni Hastane projesinin yeriyle ilgili spekülasyonların konuşulduğu Batman’da nasıl bir karar alınacağı merakla bekleniyor.

Vatandaşlar Yeni 500 Yataklı Devlet hastanesinin de bir an önce yapılmasını isteyerek, yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini ve uygun olabilecek bir yerde ve arsa simsarları söylentilerinin yaşanmadığı bir semtte inşaatın başlatılmasını istediler.,

YENİ KADIN DOĞUM HASTANESİ İNŞAATI HIZLANSIN

Vatandaşlar Gültepe Mahallesinde yapımı süren Yeni Kadın Doğum Hastanesi İnşaatının da hızlanmasını isterken, Bölge Hastanesi yapışığında bulunan Yeni Kadın doğum hastanesinin bitmesi durumunda sağlık alanında bir rahatlama olacağı ve Bölge hastanesindeki fiziki yetersizliğinde bir kısmının yeni bina üzerinden çözülmesi bekleniyor. Hastanenin yeni yerine taşınması durumunda mevcut (Eski SKK) Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin de farklı şekilde sağlık için değerlendirileceği belirtildi. Vatandaşlar Yeni Kadın doğum Hastanesi inşaatının bir an önce bitmesi çağrısında bulunurken, her geçen gün fiziki yetersizliğin arttığı mevcut hastanelerdeki sorunun giderilmesi gerektiğini ifade ettiler.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=