Lütfen bekleyin..



Ticaret İl Müdürlüğünden Fiyat Artışlarıyla İlgili Açıklama

16 Aralık 2018, 14:28 - Okunma: 1035

Batman Ticaret İl Müdürlüğünce kentte faaliyet gösteren market ve iş yerlerinde döviz kurlarındaki hareketlilik bahane edilerek mal ve hizmetlerin fiyatlarında haksız artış yapılmasına karşı denetimler devam ediyor.

Batman  Ticaret İl Müdürlüğü binasında Gazeteci Halil Candan’a açıklamada bulunan Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanma ve yüksek fiyatlarla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.
Son bir ay içinde 185 işyeri denetiminde bulunduklarını ifade eden Kalkan, 5423 ürün etiketini reel fiyatları ile karşılaştırarak, fahiş fiyat ve uygunsuz etikete fazla rastlamadıklarını açıkladı. Son denetimlerde eskisine oranla durumun iyiye doğru gittiğini ifade eden Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’ Sayın valimizin de bizlere vermiş olduğu talimatlarda da anlaşılacağı üzere, denetim amaçlarımız birilerini cezalandırmak değil, onları doğru yönlendirmek, hakkaniyet içerisinde esnaf ve tüccarımızı korumak ve  empati yaparak hareket etmelerini sağlamaktır.  Ayrıca istihdam ve yerli üretime yönelik iş adamlarının işlerini kolaylaştırmak ve yatırımlarının önünü açmak için de özel çaba harcadığımızı söyleyebiliriz, Çünkü biz bu söylemleri gerek esnaf, gerek tüketici olsun geniş bir kesimden alıyoruz. “Amacımız yerli olarak üretilen(ürün vb.) ne varsa piyasa şartlarına uyarlamak, yaygınlaştırmak ve haksız rekabeti önlemektir diyoruz. Bu konuda esnaf ve sanatkarlarımızla, tüccarlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu, hem tüketiciyi, hem de satıcıyı korumak ve her iki tarafı da anlamak için azami çaba sarf ettiğimizi söyleyebiliriz. İlimizin her alanda gelişip kalkınması için, her türlü özveriye hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.’’

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=