Lütfen bekleyin..



Fernas, Nurdağında Devasa Demiryolu Tünelleri Açıyor

13 Aralık 2018, 16:41 - Okunma: 4100

Batman’ın gururu olan FERNAS tarafından 2017 yılı 8. ayında başlayan Nurdağı Gaziantep arası Hızlı tren demiryolu projesi inşaatı hızla devam ediyor. 700’e yakın işçinin görev aldığı Hızlı Tren projesi çalışmasında Amanos dağlarının içinden geçen 70 Km uzunluğunda Yüksek Hızlı Tren rayları ve Tünel yapımı yer alıyor.

FERNAS TÜRKİYE’NİN EN UZUN DEMİRYOLU TÜNELİNİ YAPIYOR


Türkiye’nin en uzun tünellerinin yer aldığı Gaziantep Nurdağı bölgesinde yapımı süren Hızlı Tren İnşaatında en uzunu 5 Km olmak üzere çift yönlü 37 KM’lik tünel açılacak. Hızlı Tren projesinde bir ilki başaracak olan Fernas - Öztaş ortaklığıyla  yaptığı dev tüneller bir bir açılırken, Gaziantep Nurdağı arasındaki Hızlı tren projesinin ödenek durumuna göre 2021 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Amanos dağlarında tünel açma ve Yüksek hızlı tren demiryolu çalışması yürüten Fernas büyük bir başarıya imza daha atacak.  Hızlı trenle ulaşım sağlamak amacıyla Adana-İncirlik-Osmaniye- Nurdağı Gaziantep Hızlı Tren Hattının 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.
Proje kapsamında, İstasyon yolları dahil Altyapı İşleri, Viyadük, Menfez, Altgeçit, Üstgeçit Ve Tünel İnşaat ve Tünel Su Deposu İmalatları, Üstyapı İmalatları, Tünel Elektrik Tesisatı İşleri, Tünel Yangın Tesisatı İşleri Yapılacaktır.
Batman’ın gururu olan ve yaptığı dev projelerle adından sözettiren Fernas’ın projesinde 18 Km uzunluğunda bir çok tünel yer alacak. En uzun tünel 5 Km uzunluğunda olacak. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=