Lütfen bekleyin..



HDP'li Uca'dan Leyla Güven İçin soru önergesi

11 Aralık 2018, 12:16 - Okunma: 702

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi ve Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını belirterek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması amacıyla bir önerge verdi.

Uca önergesinde şu soruları sordu “Leyla Güven’in taleplerinin dinlenmesi ve bu hukuksuzluğa biran önce son verilmesi  konusunda bir girişiminiz var mıdır? Leyla Güven’in ve bu konuda duyarlı olan herkesin talebi kanunların uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesidir. Kanunları uygulamada tarafsız ve adil olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bu ihlalleri çözmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?  Tecrit ve insan hakları konusunda uluslararası standartlara uyum sağlanmasına ilişkin çalışmalarınız var mıdır? İnsan hakları örgütlerinin, sağlıkçıların ve baroların bağımsız ziyaretler gerçekleştirmesine yönelik talepleri var mıdır? Bu taleplere izin verilmiş midir? Verilmediyse gerekçeleri nelerdir? 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=