Lütfen bekleyin..



Sabri Özdemir adaylık müracaatını yaptı

05 Aralık 2018, 16:51 - Okunma: 1284

İç işleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Batman Belediyesi eş başkanı Sabri Özdemir 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde HDP’den Belediye Başkan aday adaylığı müracaatını HDP il binasında gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde HDP il binasına giden Sabri Özdemir önce HDP’li Milletvekilleri tarafından başlatılan açlık grevine katılarak destek verdi.

Bir süre vekillerle birlikte kalan Sabri Özdemir ardından Batman Belediye başkanlığı için resmi müracaatını yapmış oldu. Müracaatının ardından parti il binası önünde Gercüş Belediyesi eski eş başkanı Abdülkerim Kaya, Beşiri eski Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’le birlikte adaylığıyla ilgili açıklama yapmak istedi. Ancak Polis’in parti binası önünde açıklamaya izin vermemesi nedeniyle kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından Sabri Özdemir parti binası kapısı önünde açıklamasını yaptı. 


“31 MART GECESİ HALK GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”
Polislerin tutumuna tepki gösteren Sabri Özdemir açıklamasında “  Arkadaşlar hepiniz şahit oldunuz partimizin dışında bile bize izin vermeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. AKP adayı 2 gün önce yapmış olduğu basın açıklamasında bu kenti halkla beraber yöneteceklerini dile getirmiş. Ancak bu halkın iradesine darbe vuran, ipotek koyan anlayış hakim. 31 Mart gecesi bu halk gereken cevabı onlara verecektir. Batman’da % 72 oy almış bir partinin açıklama yapmasına izin verilmiyor ancak İktidar partisinin başkan adayının açıklamasına ve konvoyuna ses çıkarılmıyor. Gün gelir elbet bunlarında hesabı verilir. Biz bugün burada başvurumuzu yaptık ve herkese şu mesajı verdik.Biz partimizdeyiz ve her zaman burada olacağız. Bütün baskılara ve yıldırmalara rağmen buradayız.Başvurumuzu yaptık görev verilsin verilmesin partimizin neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=