Lütfen bekleyin..



HDP’li milletvekilleri açlık grevi başlattı

04 Aralık 2018, 15:57 - Okunma: 824

HDP'nin Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in cezaevinde, İmralı cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla başlattığı açlık grevine destek olmak amacıyla HDP'li Mehmet Rüştü Tiryaki, Ayşe Acar Başaran da açlık grevine başladı.

HDP Batman İl Örgütü binasında yapılan basın açıklaması ile HDP Batman Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Ayşe Acar Başaran açlık grevine başladı.Yapılan açıklamaya parti üyeleri ve Barış Anneleri destek verirken açıklamada Güven'in fotoğrafının yer aldığı ve "Leyla Güven haklıdır tecrit kalkmalıdır" yazılı pankart açıldı. Açıklamada ise HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki konuştu. Güven'in taleplerinin yanında oldukları için açlık grevine başladıklarını belirten Tiryaki, "Güven şahsında Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek bu mutlak tecridin de sona ermesi için açlık grevine başlıyoruz. Bedenleri dışında hiçbir şeye sahip olmayan siyasi tutsakların başvurduğu açlık grevinin amacına katılıyoruz. Mutlak tecridin sona ermesini istiyoruz. Ülkenin dört bir yanında HDP olarak tecride son verilmesi ve Leyla Güven'e destek olmak için buradayız" dedi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=