Lütfen bekleyin..



Gözler HDP'nin Başkan adayında

03 Aralık 2018, 04:16 - Okunma: 1174

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için partilerin belediye başkan adayları bir bir netleşmeye başlarken, gözler Batman'daki en güçlü parti olan HDP'ye çevrilmiş durumda. AK Parti ve CHP’de adaylar belli olurken, HDP’nin adayı ise merak konusu oldu.

HDP Genel merkezinin geçen yıl erkek kotasının uygulandığı Batman için aynı uygulamaya devam edip etmeyeceği belli olmazken, bunun yetkili makamlarca karara bağlanacağı ve Başkan adayınında buna göre belirleneceği belirtildi. 

BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN GÜÇLÜ ADAYLAR GÜNDEMDE

HDP'nin Batman'da muhtemel Başkan adayları arasında 1 yıl görev yaptıktan sonra iç işleri bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve halen resmi olarak Belediye Başkanı gözüken Sabri Özdemir, Batman'da 2 dönem milletvekilliği yapan KJA TJA yöneticilerinden Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi eski başkanı Abdullah Akın, Nejdet Atalay, Tabip Odası eski Başkanı Dr. Mehmet Demir, eski Belediye başkan vekili Hurriyet Kaytar, İstanbul Bader eski Başkanlarından Esfer Solmaz ile İmralıda Öcalan'ın bir süre avukatlığını yapan Av. Mehdi Öztüzün'nünde adı geçiyor. 

HDP'DE EŞ BAŞKANLIK DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz dönem yerel yönetimlerde eş başkanlık başlatan HDP 31 Mart seçimleri içinde aynı şekilde eş başkanlık sistemine devam edeceği belirtiliyor. 

HDP, 20 Kasım’da başlattığı Belediye Başkanlık Aday Adaylığı müracaatlarını 5 Aralık’a kadar almaya devam edecek. 5 Aralık’ta sona erecek müracaatlardan sonra aday adaylarının başvuruları, komisyonlarda değerlendirmeye alınacak. Mahalle ve İl Komisyonlarının da katılımı ile derlendirmeye alınan müracaatlar sonrası Belediye Eş Başkanları için bir kadın ve bir erkek aday belirlenecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=