Lütfen bekleyin..



Batman Barosundan Kadına Yönelik Şiddetle ilgili açıklama

26 Kasım 2018, 17:58 - Okunma: 730

Batman Barosu Kadın Hakları merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada: “Cinsiyetçilik ve şiddet, sadece kadın meselesi değil aynı zamanda bir erkek meselesidir. Bir toplumsal yapı problemidir. Toplumsal geleceği ve çocuklarımızı ilgilendirir” denildi.

“KADINLARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”
Kadın Hakları merkezince yapılan açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Şiddet mağdurları sustukça, bastırıldıkça, geçiştirildikçe; toplumun ışığı olan STK’lar olarak bizler bu konunun üzerine eğilmedikçe, gereken tepkiyi veremedikçe, yardım etmedikçe, farkında olmadıkça ülkemizde ve dünyada kadına karşı şiddet artarak devam edecektir. Bilgilenilmeli, inisiyatif alınmalı, korkulmamalı, suçlar cezasız bırakılmamalıdır. Şiddet göreni, cinsel suçlara maruz kalanları değil şiddet uygulayanı, cinsel nitelikli suç işleyenleri ifşa edip kınayarak ve haklarında cezai her türlü işlemlere öncülük ederek hareket edilmelidir.  İster erkek, ister kadın olsun; kadına şiddet uygulayanlar ile mücadele için gereken tüm desteği vereceğimizin bilinmesi gerekmektedir. Bizler, Batman Barosu Avukatları olarak; Kadına şiddete, Küçük yaşta evliliklere Cinsiyetciliğe karşı olduğumuzu beyan ederiz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=