Lütfen bekleyin..



Öğretmenler Günü İlimizde Coşkuyla Kutlandı

25 Kasım 2018, 03:32 - Okunma: 694

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından valilik bahçesinde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama programı, İl Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Kutlama programına; Vali Hulusi Şahin,  Garnizon Komutanı  Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy,  kamu kurum yöneticileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Balpınar İlkokulu Öğretmeni Gülsüm Yeşil’in konuşmasıyla devem etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Şahin öğretmenlere hitap etti.
 
Konuşmasında, Öğretmenin huzurunda olmak her zaman heyecan getiriyor, insana belki o saygının getirdiği daha çok peygamberin bir mesleğin hürmetidir diye düşünüyorum.
 
Öğretmenlerin toplumda her tülü saygıyı hak ettiğini belirten Vali Şahin, “Öğretmenlerden aldığımız ilim ve irfan o kadar kıymetli ve mübarek ki, bu sayede öğretmen her türlü saygıyı hak ediyor.  Hangi alanda hizmet verirse versin öğretmen olmak ile saygıdeğer olmak eşanlamlı birer kelime gibidir.” diye konuştu.
 
Öğretmenlerimizin bir kandil misali gibi kendilerini tüketircesine çalıştıklarını ve etraflarını aydınlattıklarını ifade eden Vali Şahin, “Cehalete karşı vermiş oldukları savaşta, gerekirse can veriyorlar. Bu şehrin ayrı bir güzelliği var. Çünkü Aybüke Öğretmenin memleketidir. Sizin arkadaşınız şehit Aybüke öğretmen şahadete bu topraklarda ulaştı. Ama Aybüke’nin muhterem babası kızının tabutu başında dediği gibi, bu cehalete karşı yapılan savaşta bizi yıldıramazlar. Aybükeler bitmez, bir Aybüke ölür bin Aybüke gelir ve bu Ebu cehil neslinin temizlenmesi noktasında Aybükeler sonuna kadar yılmadan çalışacaklar. Bunun en güzel örneğini sizler; her gün Batman’ın her noktasında veriyorsunuz. Evlatlarınızı sarıp sarmalıyorsunuz sonunda bu emekler elbetteki sonuç verecek, Bizler yurdumuzu yüceltmek için mücadelemizin meyvelerini toplayacağız.
 
Bu gün, 24 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanının kabul edildiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  ‘Maarif davamız bizim en önemli milli davamızdır.’ Ya olacağız ya olacağız başka da yolu yoktur. Geleceğin büyük Türkiye’sini beraber inşa edeceğiz. Bu hususta hiçbir fedakârlıktan geçmişte olduğu gibi bu günde kaçınmayacağız, bu kararlılığımızı görenler gerçekten ümitsizliğe düşecekler. Zihniyet devam ediyor, bu arızalı cahil zihniyet yani Ebu cehiller, Taif’te Peygamber efendimizi taşlayanla Kozluk’ta Aybüke öğretmene kurşun sıkan da aynı zihniyettir. Ama hak yolda mücadele edenler bu yolda hiçbir zaman yılmayacaklar. Zafer her zaman hakkındır ve haklınındır. Hepinize teşekkür ediyor 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından okunan şiir ve Batman Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=