Lütfen bekleyin..



Batmanlı Öğretmenin Büyük Başarısı

21 Kasım 2018, 12:25 - Okunma: 671

Batmanın unutulmaya yüz tutmuş kenar mahallelerinin birinde doğup hayatla mücadele eden Batmanlı öğretmen Hasan Kartal, Batmanlı lokantacı (Oskar Lokantası) Osman Kartal’ın 11 çocuğundan biri olarak hem lokantada çalışarak hem de eğitimine devam ederek idealinde olan öğretmenlik mesleğine atıldı.

 İdealindeki eğitim sistemini ve kimsenin çocuğunu köy okulu yerine şehir okuluna gönderme zihniyetine son verdi. İdealindeki sınıf modelini hayata geçirdi.

Diyarbakır’ın sur ilçesine bağlı kumrucuk köyünde öğretmen olan Hasan Kartal, atıl durumdaki malzemelerle öğrencileri için örnek bir sınıf oluşturdu. Öğrencilerin daha önce okula gelmek istemediklerini belirten Kartal, “okula artık severek gelmeye başladılar. Şimdi eve gitmek istemiyorlar” dedi.

Borudan sokak lambası, elektrik kablosu makarasından ve atıl durumdaki kara tahtadan masa, kurumuş ağaçtan ses ağacı, odun parçasından askı yapan ve okul sıralarını da küçük masa ve sandalyelerle değiştiren 7 yıllık öğretmen Hasan Kartal, 36 metrekarelik sınıfı çocuklar için daha eğitici ve kullanışlı bir hale getirdi. Daha önce öğrencilerin okula gelmek istemediklerini belirten Kartal, şimdi de eve gitmek istemediklerini söyledi.


Oskar Yemek, Paket işletmecisi Rıza Kartal “Kardeşimiz Hasan Öğretmen ile gurur duyuyoruz. Onunla ne kadar övünsek azdır. Yıllardır okulunda değişik faaliyetlere imza atıyordu. Şimdi köy okulu bahçesinde öğrencileriyle birlikte organik sebze, meyve yetiştirerek soba ateşinde  mis gibi yemekler yapan, turşular kurup tüketen, Öğrencileriyle kendileri yetiştirip kendileri yapıp kendileri yiyor; her şey organik! İşte eğitimin ve bir şeyler üretmenin güzelliği budur! Eğitim bir anlamıyla böyle bir şeydir işte.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=