Lütfen bekleyin..



TBMM eski başkanı Kahraman'a Batman'da fahri doktora

17 Kasım 2018, 03:07 - Okunma: 800

Batman Üniversitesi tarafından TBMM 27. Dönem Başkanı Sayın İsmail Kahraman’a “Ülkemizin Milli menfaatlerin korunmasında vermiş olduğu üstün hizmet ve gayretlerinden dolayı” Fahri Doktora Unvanı verildi. Batman Üniversitesi Merkez kampüsü konferans salonunda düzenlenen fahri doktora tevdi törenine;

Vali Hulusi Şahin, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören,15 Temmuz şehitleri ve Gazileri için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam etti.
 
Programda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Vali Hulusi Şahin birer konuşma yaptılar.
 
Rektör Durmuş; konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin takdire şayan direnişi ile ikinci defa gazi unvanını almasını sağlaması ve ülkemizin milli menfaatlerinin korunmasında vermiş olduğu üstün hizmet gayretlerinden dolayıBatman Üniversitesi Senatosu’nun 12.09.2017 tarih ve 2017/12-16 sayılı karar ile TBMM 27. dönem Başkanı İsmail Kahraman’a Fahri Doktora Diplomasının verildiğini ifade eti.


 
Vali Şahin konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında TBMM 27. Dönem Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve milletvekillerinin bir kahramanlık örneği gösterdiklerini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı’nı yapan yurdu düşmandan temizleyip devleti kuran meclistir.  Böyle bir meclis tekrar kurtuluş savaşı yapacak hale geldiği bir günde, şanslıyız ki, meclisimizin başında kendileri vardı. O gece meclisimiz ikinci kez gazilik unvanını hakkıyla aldı. Her bir ferdine şükranlarımızı arz ediyoruz. O Gazi Meclisin o akşamki kahraman mensupları tarihe altın harflerle geçtiler. Belki biz içinde olduğumuz için çok idrak edemiyoruz ama sonraki nesiller bu günleri farklı yazacaklar ve farklı söyleyecekler.  Ama biz en azından bu fotoğrafı bu gün görüp bu resmin karşılığı olarak bu eserin sahibine Batman gibi güzel şehirde şükranlarımızı sunma fırsatı buluyoruz. Bundan dolayı kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu fahri doktora takdimini kabul ederek şehrimizi şereflendiren çok kıymetli başkanımız Sayın İsmail Kahraman beyefendiye tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman’a,Vali Şahin ve Rektör Durmuş tarafından Fahri Doktora Payesi verildi.
 
Törende bir konuşma yapan Kahraman, Batmanın gelişen ve değişen yüzü Batman Üniversitesi tarafından şahsıma fahri doktora unvanı verilmesinden duyduğum memnuniyeti ve bahtiyarlığıifade etmek isterim.
 
Devletlerin en mühim meselelerin başında eğitim geldiğini ifade eden Meclis Başkanı Kahraman,ülkemizin de öncelikli konularından bir tanesinin eğitim olduğunu belirterek, 1950’ye kadar Türkiye’de 3 üniversite vardı. Menderes döneminde 4 üniversite daha açılarak, bu sayı 1960 yılında  7’ye yükseldi. O gün üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 40 bindi. Bu gün sadece Batman’da 15 bin üniversite öğrencisi var. Liselerde mezun öğrenci sayısı ise 150 bin civarındaydı. Bugün Türkiye’de 129’u devlet,72’si vakıf üniversitesi, 5’i vakıf meslek yüksekokul olmak toplam 206 üniversite var. Bu üniversitelerde toplam 7 milyon 560 bin 531 öğrenci öğrenim görüyor. Güzel gelişmeleri görmek, olumlu ilerlemeler karşında sevincimizi paylaşmak önemlidir.  2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayımız 25 milyon 310 bin. Bu sayı dünyada mevcut 216 ülkenin 143’ünün nüfusundan fazladır. 925 bin 500 öğretmen görev yapıyor” diye konuştu.
 
Üniversitelerin ideoloji yeri olmadığını ifade eden Kahraman, “Üniversiteler Bilgi üretme ve işleme yerleridir. Öğrencilere bir şeyler dayatılmaz. Kılık, kıyafete karışmak ilkelliktir. Gelişmiş Türkiye'de gelişmiş üniversiteler oluşturmak gerek. Neden bölüneceğiz? 15 Temmuz gecesi öncesi bölme hadisesiydi. O gece, başka bir geceydi. Uçak ve helikopterlerden ateşler etrafa yayılıyordu. Köprüye tanklar geliyordu. Allah'a şükür o badireleri atlattık. Gençlere sesleniyorum; Siz Türkiye'yi yöneteceksiniz. Biz bir bütünüz. 15 Temmuz'da halkın kararlığıyla o darbe girişimi geride bırakıldı. Hayat bir mücadeledir. Milli-manevi değerlerimize sahip çıkalım. Teknolojiden yararlanalım ama esiri olmayalım" dedi. 

Tören konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=