Lütfen bekleyin..



HDP Merkez yoklamayla Başkan adaylarını belirleyecek

15 Kasım 2018, 18:53 - Okunma: 1498

Gazete sahibimiz Nimet Dal ile Orhan Turan TBMM’deki ofisinde HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’yi ziyaret ettiler.MERKEZ KOMİSYONU ÇALIŞIYORMilletvekili Tiryaki 31 mart tarihinde yapılacak olan Belediye seçimleri için parti olarak hazırlıkların devam ettiğini belirterek şunları söyledi.

“Mahalli seçimlerle ilgili parti olarak çalışmalarımız sürüyor. Merkezden komisyonlar oluşturduk. Bu komisyonlar kentte sendikalar, dernekler, stklar, partinin eski ve yeni yöneticileri, kamuoyunun bildiği şehrin ileri gelenleriyle her yerde görüşme yapıyorlar. Yapılan görüşmelerde sorular yöneltilirken nasıl bir başkan istiyorsunuz? denildi. Bazı görüşmelerde isim olarakta başkan adayları soruldu. Yani burada ne eksiklerimiz var, ne yanlışlar var bunu da konuştular parti olarak ön seçim yapma şansımız yok. Ancak merkez yoklamayla adaylarımızı belirleyeceğiz. 


“ÇOK SAYIDA BAŞVURU BEKLİYORUZ”
Partimizin üzerinde ciddi bir baskı var. İnsanlar partiyi gönülden sevmelerine ve destek vermelerine rağmen üyelik yapamıyorlar. Çünkü üyelerimizin başına gelmeyen kalmıyor. Gönül isterki herkes gelip üye olabilsin. Ama bazı nedenler buna engel oluyor. O yüzden merkez yoklama yapıyoruz. Bu zorlu süreçte hiç kimse bizi engelleyemeyecektir.
Bir kişinin Belediye Başkanlığına, Meclis üyeliğine, Belediye meclis üyesi olup olamayacağına cumhurbaşkanı değil, hükümet değil, TBMM değil, yüksek seçim kurulu karar verecektir. Bu nedenle çok sayıda başvuru bekliyoruz.
“HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 
Halkımıza mesajımız biz barış özgürlük demokrasi mücadelesini bundan önce olduğu gibi sürdürmeye devam edeceğiz.  20 yıl öncede şimdide barışı savunacağız. Tek bir insanın kananının dökülmemesi, Anaların göz yaşının dökülmemesi için barışçıl demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz
Belediyelerde daha öncede olduğu gibi seçime girip kazanacağız bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halkımıza hizmet edeceğiz.
Belediye bugüne kadar onlarındı Kayyumlardan geri alıp tekrar onlara geri vereceğiz.” Dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=