Lütfen bekleyin..



Fernas’tan 2 dev yatırım daha

15 Kasım 2018, 16:33 - Okunma: 6798

Batman’ın gururu ve Türkiye’de marka holdingler arasında yer alan Fernas yatırım ve projelerine yenisini ekledi. Geçtiğimiz hafta Gazete sahibimiz Nimet Dal ile Orhan Turan Fernas yönetim kurulu üyesi Ferhat Nasıroğlu ve Vahdettin Bereceli’yi ziyaret ettiler.

Fernas’ın Birlik Mahallesindeki Yeni binasını gezdiren Batman’ın sevilen isimlerinden ve geçmişte Kurmay Başkanlığı Garnizon komutanlığı döneminde Halkla sıcak ilişkiler kurarak vatandaşın gönlünde taht kuran isimlerden olan Vahdettin Bereceli Fernas’ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.   


Makamında ziyaret ettiğimiz Fernas Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu ile Vahdettin Bereceli Soma ve Aksaray’da yapılacak iki yeni yatırımla ilgili bilgiler verdi.
FERNAS MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE 
Fernas TKİ Kömür işletmesinden 111 milyon ton kömür rezervli yer satın alarak Soma’ya devasa bir yatırım yapıyor. Türkiye Kömür işletmesiyle sözleşme imzalayan ve yer teslimini alan Fernas 24 ayda bu projeyi tamamlayarak 4 bin 500 kişiyi istihdam etmiş olacak. ÇED ve Planlama sürecinin devam ettiği projede önümüzdeki günlerde tüneller açılarak çalışmalara başlanacak. Son modern teknolojiyle donatılacak olan Fernas Soma Kömür işletmesinden yılda 5 milyon ton yerli kömür üretimi gerçekleşecek. Önümüzdeki ay yurt dışından makinalarında siparişi verilecek. 
AJSARAY’DA YALITIM FABRİKASI
Soma’nın yanı sıra Aksaray OSB’de Fernas Taş yünü fabrikası yapımına da başladı. Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin başarılı çalışmalarıyla Madencilik sektörüne de giren Fernas Batman’daki başarılarını tüm yurt genelinde de sürdürüyor.  Aksaray’da yeni fabrikanın temeli atılırken, tesiste Alçı alçıpan türü yalıtım ürünleri üretilecek.


Fernasta çalışan işçi sayısı proje ve şantiyelerin durumuna göre 6 bin ila 10 bin arasında değişiyor. Soma’daki tesisisin tamamlanmasıyla çalışan sayısını 10 bini aşması beklenirken, Fernas’ın yeni yatırımlarla ülke ekonomisine ciddi bir destek sağlayacağı belirtiliyor.
Fernas’ın Batman’a her yönüyle destek ve yatırımları devam ederken, Soma’daki projenin 25 yıl devam edeceği belirtildi. Geçtiğimiz yıllarda Tanap şantiyesinde 3 bin kişi çalışırken, Fernas’ın öz kaynaklarıyla yaptığı projeler büyük takdir topluyor.     

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet çoban
2117 gün önce
Gurur duyuyoruz...
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=