Lütfen bekleyin..



ASKON Batman şubesi, İstanbul Kongre merkezinde

15 Kasım 2018, 16:15 - Okunma: 797

ASKON Batman şubesi ASKON Genel merkezi tarafından düzenlenen Smart Future Expo 2018 Akıllı teknolojiler zirvesine katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Maliye Bakan yardımcısı Nurettin Nebati, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından "Dönüşerek Daha Güçlüyüz" sloganıyla

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Smart Future Expo 2018 - Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi'nin açılışına katıldı.
"TÜRKİYE ÇAĞ ATLAYABİLİR"
ASKON Batman şube başkanı M.Selman Nasıroğlu ortaya çıkan yeni teknolojilerin, ülkelerin ve işletmelerin dünyayla nasıl etkileşime geçebileceği konusunda dönüştürdüğünü söyledi.
Gelecekte müşteri isteklerinin değişeceğini ve ürünlerde daha fazla çeşitlilik talep edileceğini belirten Nasıroğlu "Küresel rekabette başarılı olmak isteyen şirketler, üretim ve dağıtım süreçlerinde çalışacak akıllı robotlar ve Ar-Ge, satış pazarlama ve yönetim süreçlerinde kullanılacak yapay zeka sistemleri ile bunların dış dünyayla bilgi alışverişlerini sağlayacak becerilere sahip sistemleri kullanmak durumunda olacaklardır. Şirketlerin üretiminin pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı bir şekilde uyum sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda teknoloji yol haritası, teknoloji grupları altında belirlenen ulusal stratejik hedefler ve bu hedeflere ulaşılması için katma değeri yüksek teknolojilik ürünlerin üretilmesi gerekmektedir. " ifadelerini kullandı. Nasıroğlu, Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çekerek, doğru bir planlama, yeterli Ar-Ge kaynağı ile teknolojik anlamda Türkiye'nin çağ atlayabileceğini ifade etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=