Lütfen bekleyin..



Vali Şahin Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısına katıldı

15 Kasım 2018, 12:30 - Okunma: 1103

Vali Hulusi Şahin, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu Güneydoğu Batman KÜSİ Farkındalık Artırma Etkinliğine KatıldıBatman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Şahin’in yanı sıra Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, öğretim üyeleri, sanayiciler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Batman KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya,  ilimizde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumunun ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi ve yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.
 
Sunumların ardından bir değerlendirme konuşması yapan Vali Şahin, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinerek,  “Hedefimiz Batman’ı sanayi alanında en iyi yere getirmek olacaktır. Bu konuda üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. Sanayimizin potansiyeli çok önemli, çünkü sanayi açısından Batman diğer illere göre çok avantajlı.  Batman sanayi alt yapısına sahip bir şehrimiz. Bunu yeni bir bakış ile yönlendirmek ve daha katma değerli bir şekle dönüştürmek çok daha kolay olacaktır. Bu toplantı bize bir sistematik sağlamış oldu. Bu hususta ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
Batman’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Gençlerimizin birçoğunda iş endişesi var. Hâlbuki gençlik umut demektir, gençlik büyük bir zenginlik ve imkân demektir. Bilişim gençlikle olur. Biz Batman’da bu genç nüfusu bilişim konusunda çok iyi yerlere getirebiliriz. İhtiyaç duyulan sektörlerin çoğu bilişimle alakalı, bu bize yeni ufuklar yeni kapılarda açacaktır. Bu hususta üniversitedeki bölümlerimizi de organize etmiş olacağız ya da  yeni sertifika programlarıyla mevcut öğrencilerimizi geliştirebileceğiz, kendi eylem planımızı kendimiz oluşturacağız” dedi.
 
Toplantı, katılımcılara teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından sona erdi.
 
Daha sonra kampüste incelemelerde bulunan Vali Şahin, yürütülen eğitim-öğretim çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
 
Vali Şahin, ziyaret ve incelemelerin ardından kampüsten ayrıldı.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=