Lütfen bekleyin..



“Vatandaşa hizmet etmeyen kurum müdürüyle işimiz olmaz”

14 Kasım 2018, 16:49 - Okunma: 1994

Akparti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’i TBMM’deki ofisinde ziyaret ettik. Batmanlı vatandaşların, muhtarların yoğun ilgi gösterdiği vekillerin başında gelen Ziver Özdemir fırsat buldukça vatandaşların sorunlarını dinliyor, vatandaşa yardımcı oluyor. “BATMAN’A DAHA ÇOK HİZMET İÇİN ÇABA SARFEDECEĞİZ”Haftasonları genelde Batman’da vatandaşla iç içe olan ve TBMM’deki görüşmeleri de aksatmayan Vekil Özdemir Batmanlı hemşerilerinin taleplerini sıkıntılarını gidermek için bu görevde olduklarını belirterek bu yünde çalışma yaptıklarını söyledi.

 Ziyarette Gazete sahibimiz Nimet Dal ve Orhan Turan Milletvekili Özdemir’le bir süre görüşerek kentin yatırımları ve durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Gazete sahibimiz Nimet Dal’ın kurum müdürleriyle ilgili değişiklik olabilir söylentisi sorusu üzerine Milletvekili Özdemir önemli açıklamalar yaptı. 
Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanlığında gece 10’lara kadar Batman’daki spor yatırımlarını görüşen Milletvekili Ziver Özdemir, Yeni stadyumun açılış programınıda konuştu. Sağlık Bakanlığında ve Milli Eğitim bakanlığında da ilin yatırımlarını takip eden Milletvekili Özdemir Batmanın sorunlarını çözmek için dört elle her koldan çalışma yaptıklarını söyledi.  
Batman il merkezinde yerel yönetime talipli olduklarını söyleyen Özdemir 16 yıldır yapılan büyük hizmetleri Batman merkez de de buluşturmak isteyen vatandaşların takdirine bıraktıklarını söyledi. 


TEK AMAÇ VATANDAŞA HİZMET OLMALI
Özdemir, kendilerine uyum sağlayacak, Vatandaşın sorunlarını çözecek, hizmeti aksatmayacak ve gecesini gündüzüne katacak kurum müdürüyle çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, bunun aksinde olacak hiçbir yöneticinin o makamda oturmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Milletvekili Ziver Özdemir gazetemize özel açıklamasında “Biz korku salma yeri değiliz. Elimizden geldiğince sevgi ve muhabbeti sağlarız. Onun için bizim birileriyle uğraşma, korku salma amaç ve gayemiz kesinlikle yoktur. Bize vatandaşa hizmet etme yolunda bizimle beraber çalışma gayretinde olan yol arkadaşlarımızın olmasını istiyoruz. 
Biz vatandaştan gelen en küçük şikayeti de değerlendiriyoruz. Bizim önceliğimiz vatandaşın sorununu çözmektir. En küçük sorun bile bizim için önemlidir ve onun üzerine gidiyoruz. 
“KURUM MÜDÜRLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Bizim Batmanda eksiklerimiz elbette var. Bu eksiklerimizi kiminle yapacağız. Ankara’dayken her gün fırsat buldukça bakanlıklarda Batman’daki yatırım ve projeleri takip ediyorum. Bakanlar, yardımcıları, genel müdürlerin uygun zamanlarını kollayıp biz bu işleri gece yarılarına kadar takip ediyoruz, sonraki aşamada yerel ayaklarla bunları takip ediyoruz. Yerel ayaklarda il müdürleridir. İl müdürleri bizim için elbette önemli bir konumdadır. Bizim vatandaşa karşı bir sorumluluğumuz var. Bizler Ankara’da yatırım ve projelerin hayata geçmesi için çaba sarfediyoruz, Ancak bir ilde birebir vatandaşla muhatap olan il müdürleridir. İl müdürü vatandaşın her sorununu kendine dert edinecek. Biz diyoruz ki Sayın cumhurbaşkanımız 24 saatin 3-4 saatini uykuyla geçirebiliyorsa, ben milletvekili olarak çalışıyorsam il müdürüde çalışmak zorundadır. İlin valiside çalışmak zorundadır, Kaymakamıda. Sayın cumhurbaşkanımızda bunu istiyor. Bu benim bir isteğim talebim ve talimatım değildir, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Bu sürece, bu gayeye, bu amaca hizmet etmek istemeyen kimseyle sayın Cumhurbaşkanımızda bizlerde yürümek zorunda değiliz. Yani Vatandaş gelip bana sorununu anlatacak, İl Müdürü zamanında müdahale etmeyecek, sorunuyla ilgilenmeyecek o il müdürü kusura bakmasın o görevde kalamaz.


“BÖYLESİ BİR SÜREÇTE HEPİMİZİN ELİ TAŞIN ALTINDADIR” 
Bizler her zaman bunu söylüyoruz. İl Müdürü dürüst olacak, bir kere kurumlardaki suistimalle ilgili hiçbir söylentiye izin vermeyecek. Kusura bakmasınlar. Biz en küçük bir duyum aldığımızda bile bunun üzerine gideriz. Bu normal bir personelin işe alınmasından tutun, en büyük işi ihaleye çıkartana kadardır. Bakın Batmanımızda ciddi bir hastane sorunumuz var. Bir an önce bu hastaneyi elbirliğiyle hizmete almamız lazım. Hem eski Valimize hem de yeni Valimize ilk söylediğim bu hastanenin bir an önce tamamlanmasını sağlamaktır. 
Böylesi bir süreçte hepimizin eli taşın altındadır. Elbette bizimle çalışacak arkadaşlarında eli taşın altında olmalı. Hayır ben bu sürece uyum sağlayamam diyorsa bizim ona diyecek bir şeyimiz yok. Bizim klasik devlet memuruyla uğraşalım diye bir anlayışımızda yok. Bizim ideallerimiz büyüktür. İşini yapsın, dürüst olsun, vatandaşın işini çözsün, vatandaşa tepeden bakmasın. Bizim vatandaşa bakış açımız muamelemiz neyse onlarda onu yaparsa bizim açımızdan problem yoktur.” Dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=