Lütfen bekleyin..



HEKİM REÇETE ETMEDİKÇE ANTİBOTİK KULLANILMAMALI

13 Kasım 2018, 10:08 - Okunma: 866

İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Batman merkez, belde ve köylerindeki tüm kamu-özel ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan başta rehber öğretmenler olmak üzere, fen bilgisi ve biyoloji öğretmenlerine yönelik ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konulu eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörü Dr.Bünyamin Sevim tarafından verilen eğitim Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitimde Dr Bünyamin Sevim Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili bir sunum yaptı. Eğitime yoğun bir katılım vardı.

Antibiyotikte değil sağlığınızda ısrarcı olun

“Vatandaşın kendi başına antibiyotik kullanımına karar vermemesi, hekimine ve eczacıya başvurduğunda da antibiyotik ısrarından kaçınması gerektiğine vurgu yapan Dr.Bünyamin Sevim şöyle dedi; “İlimizde gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek üzere birçok alanda etkinliklerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda Müdürlük olarak hekimlerimizle gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda yoğun şekilde görüşmeler ve toplantılar düzenlenmekte, konuya ilişkin eczacılarımızla işbirliği yapılmaktadır. Bununla beraber sadece hekim ve eczacıların duyarlılığıyla maalesef iş bitmemektedir. Vatandaşın kendi başına antibiyotik kullanımına karar vermemesi, hekimine ve eczacıya başvurduğunda da antibiyotik ısrarından kaçınması önem arz etmektedir. Bu duruma dikkat çekmek üzere Bakanlığımızca ‘Antibiyotikte Değil, Sağlığınızda Israrcı Olun’ sloganıyla faaliyetler yürütülmektedir. Halkımız unutmamalı ki antibiyotikler, ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmez. Yaygın ve yanlış kullanıldığında ise hızla direnç gelişen antibiyotik, esas etki beklediğimiz bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde de etkisiz hale gelmektedir. Hekim reçete etmedikçe antibiyotik kullanılmamalıdır. Hastaların, önceki bir hastalığında kullanmış olduğu antibiyotiğin, benzer hastalığa yakalanması halinde bile hekime danışmadan kullanmaması gerekmektedir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=