Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

10 Kasım 2018, 14:23 - Okunma: 794

Batman Üniversitesi tarafından organize edilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Merkez Kampüste düzenlendi.Merkez Kampüste düzenlene 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’ın okunması ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı “Atatürk’ün Vefatı ve Cenaze Töreni” konulu panel ile devam etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında düzenlenen “Atatürk’ün Vefatı ve Cenaze Töreni” konulu panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Durmuş, bugün hüzünlü bir gün Atamızı kaybettiğimiz gün, Atamızı rahmetle anıyoruz” dedi.

Rektörümüz Durmuş konuşması şöyle sürdürdü:

Atamız iyi bir Osmanlı subayı idi. Osmanlı, subaylarını çok iyi yetiştirirdi. Trende bile kitap okurdu. Allah’ın Kuran-ı Kerim’deki ilk emri olan “oku”yu çok iyi yerine getiren bir subaydı. Geometri kitabı dahi vardı. Düşünün bir Osmanlı subayı geometri kitabı yazmış. Türkçe’nin Anadolu’da yaygınlaşmasını Yunus sağlamış, Yunus’tan sonra bu konuda en fazla çalışanlardan birisi Atamızdır. İyi bir Osmanlı subayı idi. Çok iyi bir eğitim almıştı.

Osmanlı yıkılırken bile muhteşemdi. Dikkat edin yıkılırken bile zaferle yıkıldı. Hatta küllerinden yeni bir Türkiye Cumhuriyeti doğdu. Tarihte bizim kadar hızlı devlet kuran başka bir millet yoktur. Esaret bizim genlerimizde yok. Böyle bir milletiz.

Atamız bu mücadeleyi verirken ömrü hep savaşlarla geçti. Çoluk çocuğu yoktu. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes evladıydı. O gözle bakardı. Hatay için yaptıklarına bir bakın. Musul, Kerkük için yaptığı çalışmaları bir inceleyin, çizdiği hatlara bir bakın. Daima Türkiye Cumhuriyeti’nin genişlemesi için çalıştı. Çok genç yaşta kaybettik onu. Ömrü yetmedi. Biraz daha yaşamış olsaydı herhalde biz, Avrupa’nın yapmış olduğu sanayi devrimini çoktan başarmış olurduk. O yıllarda izler uçak üretmeye başlayan, araba motorları dizayn eden bir devlet olmuşuz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=