Lütfen bekleyin..



Uca, kadına şiddet ile ilgili konuştu

08 Kasım 2018, 21:48 - Okunma: 836

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla TBMM’de konuştu. Uca, “Biliyorsunuz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Kadına şiddeti, bir Türkiye gerçeğini konuşuyoruz.

İçişleri Bakanlığı bir soru önergesine verdiği cevapta, kadına yönelik şiddete ilişkin verileri ilk kez paylaştı.  Bu verilere göre geride bıraktığımız 1.5 yılda şiddete maruz kalan 393 kadın öldürüldü. Buna göre Türkiye'de her gün yaklaşık 400 kadın şiddete maruz kalıyor. Ve her 3 günde 2 kadın cinayeti işleniyor. Değerli milletvekilleri, bu rakamlar Türkiye'de kadınlara karşı şiddetin ne kadar korkunç boyutta olduğunu gösteriyor. 
‘3 GÜNDE 2 KADIN CİNAYETİ İŞLENİYOR’
Ancak, hatırlatmak isterim ki; bu rakamlar kayıt altına alınan rakamlar. Bugün Türkiye'de erkekler tarafından fiziksel, psikolojik,  cinsel şiddete ve mobing gibi çok yönlü şiddete maruz kalan kadınlar bu hakikati saklamak durumunda kalıyor. Asıl rakamlar çok daha vahimdir. Her sınıftan, her kültürden, her dinden kadın Türkiye'de yaygın olarak erkeklerin şiddetine maruz kalıyor. Peki, kadınlar neden hala şiddet görüyor? Kadın cinayetleri neden hala durdurulamıyor? Çünkü devlet bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmiyor."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=