Lütfen bekleyin..



İHD’den KHK Mağduriyeti giderilsin çağrısı

05 Kasım 2018, 17:44 - Okunma: 712

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada “Kamuoyuna “Sağlıkta Şiddet Yasası” diye sunulan ve iktidar vekilleri tarafından meclise sunulan teklif, çok daha ağır bir ihlal içermektedir. Özetleyecek olursak; bu teklifle, bugüne kadar KHK ile ihraç edilmiş yahut güvenlik soruşturması engeliyle karşı karşıya bırakılmış hekimlerin SGK ile anlaşması olan hastanelerde çalışmasının önü kapatılmak istenmektedir.

Öncelikle belirmek isteriz ki KHK yoluyla ihraçlar; sağlıklı ve şeffaf bir hukuki süreç işletilmediği için hukuki değildirler. Ayrıca bir mesleğe başlayacaklar için OHAL’de uygulanan ve bugün rutin hale getirilmiş olan güvenlik soruşturmaları adalet ilkesine aykırıdır. Hakkında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma olmayan ya da hakkında soruşturma varsa soruşturma sonucu beklenmeden, insanların emniyet ve istihbaratın muğlak, keyfi ve hukuksuz raporlarına dayanılarak işlerinden atılmaları yahut hak kazandıkları işe alınmamaları çalışma hakkının ağır bir ihlalidir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=