Lütfen bekleyin..



HDP’den 4 Kasım protestosu

05 Kasım 2018, 12:15 - Okunma: 874

HDP İl Örgütü ve Bileşenleri, partilerine yönelik gerçekleştirilen 4 Kasım siyasi darbenin yıldönümünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti.Basın Açıklamasına HDP İl eş başklanı Berivan Helen Işık ile il ve ilçe yöneticileri, DBP İl Eş Başkanları ve il yöneticileri, HDP Batman Milletvekili Feleknes Uca ve Partililer katıldı. Basın Metnini İl eş başkan yardımcısı Mahir Bekleviş okudu.

Yapılan basın açıklaması şöyle “Siyasi operasyonlar ve hukuk dışı uygulamalarla, demokratik mücadele alanının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, parti olarak bu saldırıları boşa çıkarmanın mücadelesini vermeye devam ediyoruz. İki sene önce, Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekillerimiz İdris Baluken ile Çağlar Demirel ve 11 milletvekilimiz gece yarısı siyasi bir operasyonla gözaltına alınıp tutuklandılar. Aradan geçen süre zarfında 4 Kasım 2016’dan bu yana Eş Genel Başkanlarımız dahil 16 milletvekilimiz tutuklanmıştır. 9 milletvekilimiz ise hala cezaevindedir. Bir talimatla, tamamen hukuk dışı bir şekilde yapılan bu operasyon Türkiye siyaset tarihine 4 Kasım Siyasi Darbesi olarak geçmiştir. Bu, demokratik siyasete vurulan büyük bir darbe olsa da, mücadele geleneğimiz açısından maruz kaldığımız ilk operasyon değildir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=