Lütfen bekleyin..



FETO’da Hile ve Hırsızlık Bitmiyor

01 Kasım 2018, 08:45 - Okunma: 885

Batman'da bir hastanede hemşirelik yapan F. Ş.'nin kimlik bilgilerini kullanan kimliği belirsiz kişiler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'u Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensuplarına yönelik komisyonlar oluşturduğu ve bu komisyonlarda yürütülen soruşturmalara müdahale ederek taraf olduğu şeklinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyet etti.

F. Ş., YÖK tarafından yapılan soruşturmanın kararının kendisine tebliğ edilmesiyle kimlik bilgilerinin kullanıldığını öğrendi.

Karar metni ile birlikte Batman Cumhuriyet Başsavcılığına giden F. Ş. kimlik bilgilerini kullananların bulunması için şikayette bulundu.

CİMER'e yapılan söz konusu şikayette, "Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 30 Ocak 2017 tarihinden sonra (03 Mart 2017-12 Eylül 2017) FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve diğer terör örgütleri ile mücadele konusunda soruşturma komisyonları oluşturarak taraf olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu şikâyet, soruşturulmak üzere CİMER tarafından 20 Aralık 2017 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına(YÖK) gönderildi.

YÖK tarafından yapılan soruşturma kapsamında söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

Soruşturmanın ardından YÖK, şikayetin sonucunu F. Ş.'ye yazılı olarak bildirdi.

Şahin'e gönderilen soruşturma sonucunda, "CİMER kanalıyla kurulumuza gönderilen 20 Aralık 2017 tarihli başvurunuzda yer alan iddiaların başkanlığımızın talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca incelenmesi sonucunda hazırlanan inceleme raporunda; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un Batman Üniversitesinde göreve başladığı 30 Ocak 2017 tarihinden sonra (03 Mart 2017-12 Eylül 2017) FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve diğer terör örgütleri ile mücadele konusunda soruşturma komisyonları oluşturduğu, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun Prof. Dr. Aydın Durmuş hakkında yapılan UYAP sorgulamasında FETÖ/PDY kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan herhangi bir soruşturma kapsamında taraf olmadığı yönündeki açıklamaları ile bu açıklamaları destekler mahiyetteki Batman Valiliği OHAL İl Bürosunun ifadeleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş hakkındaki iddiaları sübut bulmadığı, adı geçen hakkında herhangi bir işlem tesis edilmesine gerek olmadığı sonuç ve kanaatine varıldığı belirtilmiştir." ifadelerine yer verildi.

ŞİKÂYETİ KENDİSİNE YAPILAN TEBLİGAT İLE ÖĞRENDİ

Kararın 24 Ekim 2018 tarihinde kendisine tebliğ edilmesi ile kimlik bilgilerinin kullanılarak kendi adına şikayet oluşturulduğunu öğrenen F. Ş., Batman Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Şikâyetten haberinin olmadığını belirten F. Ş, "20 Aralık 2017 tarihinde CİMER kanalıyla şahsıma ait bilgiler kullanılarak Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş hakkında şikayet oluşturulmuştur. Söz konusu kişi ve kurumla hiçbir alakam yoktur. Şikayeti benim şahsıma ait bilgiler kullanılarak kim veya kimlerin yaptığının bulunmasını ve haklarında şikayet başvurumun oluşturulmasını arz ederim." şeklinde hazırladığı şikayet dilekçesini Batman Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Şahin, daha sonra da Rektör Durmuş'u da makamında ziyaret ederek durumu kendisine anlattı.

REKTÖR DURMUŞ, FETÖ İLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU YAPTI

Rektör Durmuş, yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından devletin FETÖ'cü teröristlerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Devlet yetkilileri, bu hainleri bulmak için devletin tüm kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de bazı soruşturmalar başlattı." diyen Rektör Durmuş, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ama hala birileri bunu idrak edemedi. Üniversitemizde başlatılan soruşturmalar hukuk çerçevesinde yürütüldü, yürütülüyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün hala masum insanları kullanmaya çalıştığını vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti:

"Dün sınav sorularını çalarak bir yerlere gelen teröristler, bugün de ne yazık ki bu alışkanlıklarını sürdürerek bir kızımızın kimlik bilgilerini çalmışlar. Bu teröristler, ele geçirdikleri kimlik bilgileriyle güya üniversitede soruşturma komisyonları kurmuşum ve tarafgirlik yapıyormuşum diye CİMER kanalıyla şikâyette bulunmuşlar. YÖK tarafından yapılan incelemenin ardından karar, adına şikâyet oluşturulan kızımıza tebliğ edildiği zaman kendi kimliğinin kullanıldığından haberi oluyor. Bizim bu teröristlerle mücadelemiz devam edecektir."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=