Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

26 Ekim 2018, 17:20 - Okunma: 742

Vali Ahmet Deniz mesajında "Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içerisinde kutluyoruz.Cumhuriyet, Anadolu insanının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir.

Tarihi boyunca büyük kahramanlıklar gösteren Türk milletinin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu bir eser olan Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için attığımız adımların en önemlisidir.
 
Bugün bölgemizde yaşanan büyük gerilimler ve belirsizlikler, Türkiye’de sahip olduğumuz devlet geleneğimizin, demokrasi kültürümüzün ve güçlü toplumsal dokumuzun ne kadar önemli olduğunu hepimize her an hatırlatmaktadır.
 
Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde belli aralıklarla hain ve karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletimiz canını dahi ortaya koyarak, birlik ve beraberliği sayesinde bu girişimlerin üstesinden gelmiştir.
 
En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir.
 
Aradan geçen 95 yılda ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.
 
Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, ileri demokrasisi, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  milli mücadele yıllarındaki kardeşlik duygusu içinde tüm Batmanlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=