Lütfen bekleyin..



Üniversitede "Sahabe Nesli ve Ahlak" Konulu Konferans Düzenlendi

24 Ekim 2018, 12:09 - Okunma: 735

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu’nun organize ettiği ve Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım tarafından verilen "Sahabe Nesli ve Ahlak" konulu konferans Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.

 "Sahabe Nesli ve Ahlak" konulu konferansa, Üniversite personeli, öğrenciler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Muhammed Emin Yıldırım'ın "Sahabe Nesli ve Ahlak" konulu konuşmasıyla devam etti. İslam ümmeti ve toplumunun en ahlaklı toplum olması gerekirken bugün İslam coğrafyasının ahlak noktasında çok ciddi sınav verdiğini ve bu sınavı kaybettiğini aktaran Yıldırım, Müslümanların ahlaka tekrar Kur'an ve sünnet çerçevesinden bakması gerektiğini kaydetti.Geniş bir bakış acısıyla ahlak konusuna bakılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Ahlak kavramı sadece iffete indirgenecek bir kavram değildir. İffet ayrı bir kavramdır ve o iffet meselesi de ahlakın içerisinde değerlendirilebilir. İffet meselesi de sadece kadına indirgenecek bir kavram değil. İffet meselesi de kadınıyla, erkeğiyle hepimizi ilgilendiren bir kavramdır. Ahlak deyince geniş perspektifte pencereye bakmamız lazım." diye konuştu.
"MÜSLÜMANLAR BOZULDUĞU İÇİN İNSANLIK BOZULDU"
"Zannetmeyin ki insanlık bozulduğu için Müslümanlar bozuldu, hayır. Müslümanlar bozulduğu için insanlık bozuldu." diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü Ümmet-i Muhammed insanlığın mayasıdır. Maya bozulduğu için bugün insanlık bozulmuştur. Dolayısıyla bizim yeniden kendimize bakmamız lazım. Artık 'dış güçler şöyle, düşmanlar böyle' demekten vazgeçelim. Ne olur bu hamasetleri bırakalım. Biraz kendimizle yüzleşmeyi göze alalım. Kusurlarımızı, eksikliklerimizi, noksanlıklarımızı biraz farklı bir biçimde değerlendirelim; göze alalım, yüzleşelim, konuşalım ondan sonra bazı şeylerin çok daha farklı bir biçimde geliştiğine, dönüştüğüne, o İslam'ın inşa etmek istediği insan profilinin oluştuğuna hep beraber şahit olmuş olacağız."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=