Lütfen bekleyin..



2. Kitap fuarına görkemli açılış

21 Ekim 2018, 15:37 - Okunma: 951

Batman Valiliğinin katkılarıyla, iki yıl önce ilimizde başlatılan “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası kapsamında bu yıl 2'ncisi düzenlenen ‘Batman kitap Fuarı'nın açılışı yapıldı. Valilik bitişiğindeki adalet caddesinde düzenlenen kitap Fuarı'nın açılışına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, kamu kurum yöneticileri, çok sayıda öğrenci ve kitapsever katıldı.

Fuarın açılış töreninde; Vali Deniz ve Genel Müdür Turşucu birer konuşma yaptılar.  
Son yıllarda ülkemizde ve ilimizde okuma oranında önemli bir artışın olduğunu belirten Vali Deniz,  “Bu coğrafyada Türkiye’yi güçlü bir konuma getirmek için tarihi bir görevimiz var. Bunu da ancak kitap okuyarak, okuduğumuz bilgileri teknolojiye dönüştürerek yapabiliriz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Gerçek anlamda nitelikli bir eğitim verdiğimiz zaman bu ülkenin önünü kimse tutamaz” diye konuştu


 
Vali Deniz, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasındaki amacımız ilimizde gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın parkta, bahçede ve çay evinde kitap okumasını sağlamaktı. Okullarımızda okuma saatleri oluşturduk. 200 bine yakın kitabı okuyucularla buluşturduk. 30 okulumuzda Z Kütüphaneleri yaptık. Belediyemiz, geçmişte terör üreten halk evlerini bilgi evlerine dönüştürdü. Kitaplarla çocuklarımızı buluşturdu. Bizlere düşen görev; gençlerimize ve çocuklarımıza hizmetin en iyisini sunmaktır. Bunu da onları kitaplarla buluşturarak yapacağız. Kitapla buluşsunlar ki, terörden kendilerini uzak tutsunlar. Çünkü geçmişte bu bölgede terör örgütleri ve o zihniyete mensup kişiler bu çocukların zihinlerini kirlettiler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu çocuklar bizler için kıymetli ve değerlidir. ülkemizin geleceği onlara emanet.  Terörle mücadelede, bir tek silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlı bir şekildi devam edecektir. Aynı zamanda terörü destekleyen ve İşbirlikçileri ile de mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Çocuklarımızın zihinlerinin kirletilmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.  Çünkü bu topraklar şehit kanlarıyla vatan oldu. Onlar canlarını feda ettiler, Onun için sorumluluğumuz fazla” dedi.


 
Geçen yıl yoğun bir katılımla birinci Batman Kitap Fuarını gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Deniz, “Bu yıl da düzenlediğimiz 2. Batman Kitap Fuarına; 100 civarında yayın evimiz ve 80 civarında yazarımız katılıyor.  Bizler sadece fuarla da kalmayıp yıl içerisinde okuryazar buluşmalarıyla 80 civarında yazarımızı okullarımızda çocuklarımızla buluşturacağız. Batman her şeyin en güzelini hak eden bir şehir” diye konuştu.  
 
Vali Deniz, “Yeni kütüphanemizde önümüzdeki yıl açılacak. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı “Millet Kıraathaneleri” projesi kapsamında merkez kütüphanemizi önümüzdeki hafta ikramların ücretsiz olduğu 7/24 saat açık hale getiriyoruz. Oradan tüm kitapseverlerimiz okurlarımız faydalanacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından fuarın açılışını katılımcılarla birlikte yapan Vali Deniz, fuara katılan yayınevi stantlarını tek tek ziyaret ederek, yayınevleri yetkilileri ile bir süre sohbet ettiler.
 
2. Batman Kitap Fuarı  28 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=