Lütfen bekleyin..



DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARINA TEPKİ

19 Ekim 2018, 23:49 - Okunma: 866

Özgür Eğitim-Sen Batman İl Başkanı Mustafa SEVİNÇER Yaptığı açıklamada danıştayın andımız kararına tepki gösterdi. Başkan sevinçer açıklamasında

"Danıştayın ilköğretim okullarında daha önce okutulan “Andımız” isimli metni kaldıran MEB’in yönetmelik hükmünü iptal eden kararı siyasete ve topluma müdahaledir. Ülkemizde yaşayan farklı etnik unsurların varlığını inkar eden “andımız”ın kaldırılmış olması toplumun bir beklentisi ve talebiydi. Bu anlamda MEB “andımız”ı kaldırmakla toplumun talebine karşılık vermişti. Ancak Şimdi Danıştayın verdiği bu karar toplumun talebini hiçe saymaktır.Hukuk kurumları toplumsal gerçeklere aykırı kararlar vererek bir yere varamazlar. Aksi halde hukuk belli bir zümrenin tekeline girmiş olur.Bu düşüncelerle Danıştayın vermiş olduğu bu kararın kabul edilemez olduğunu ifade ederek;çoğulcu demokrasiye aykırı bu tür mahkeme kararlarıyla bir daha karşılaşmamayı umut etiğimizi belirtmek istiyoruz." dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=