Lütfen bekleyin..



Başyayla Batman Mutfağını tanıttı

14 Ekim 2018, 17:09 - Okunma: 1446

Türkiye’nin farklı illerini gezerek birbirinden zengin mutfakları izleyicileriyle buluşturan Turgay Başyayla, Batman Belediyesi’nin katkılarıyla Batman Mutfağını Show TV ekranlarına taşıdı.

Batman merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerini de gezerek farklı kültürleri Show Tv ekranlarında tanıtan Turgut Başyayla, Batman’ın tarihi zenginlikleriyle birlikte Batman mutfağından farklı lezzetleri tanıttı.

‘Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’ adlı programın 242. ve 243. Bölümlerini Batman mutfağına ayıran Turgay Başyayla; Batman’ın kendine özgü pişirme şekliyle yapılan ekşili köftesi, sac tavası, kuru patlıcan ve biber dolmasının tanıtımını gerçekleştirdi.

Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf’i de izleyicilerine tanıtan Başyayla, fırında güveç, haşlama, tepside kaburga, buharda gerdan kebabı, gürbüz tava, bostan kapama ve daha bir çok lezzetli yemek tariflerinin yapımında kullanılan pişirme şeklinin püf noktalarını anlattı.

‘Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’ programının çekimlerine Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri rehberlik ederek Batman’ın kültürel ve tarihi tanıtımına katkı sağladı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=