Lütfen bekleyin..



İl Koordinasyon Kurulu Vali Deniz Başkanlığında Yapıldı

12 Ekim 2018, 03:14 - Okunma: 736

2018 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Deniz, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; yatırımcı kuruluşların bir önceki döneme ait yatırım projeleri değerlendirilerek, yatırımcı kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
4 Ekim 2018 tarihinde bölücü terör örgütünün düzenlediği hain saldırı soncu şehit olan 8 kahraman jandarma personelimize Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Vali Deniz,  Bu hain kalleş saldırıyı yapanlar, onların iş birlikçileri ve terörü destekleyen kim varsa hesabı sorulacaktır. Bir tek silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla devem edecektir. Hain terör saldırısından sonra Batman’da 10 binlerce insanımız Albayraklarıyla teröre karşı dimdik meydanlarda yürüdüler. Bizim derdimiz gece gündüz demeden şehrimizi ve bölgemizi daha iyi yerlere getirmek için hizmet etmektir. Halkımızın dimdik duruşu ve güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesiyle bu terör virüsü bu coğrafyadan tamamen yok olacaktır. Bunu da hep beraber yapacağız” diye konuştu.
 
Vali Deniz, “Tasarruf Tedbirleri Konusunda Herkes Üzerine Düşen Sorumluluğu Yerine Getirmeli”
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı “Orta Vadeli Mali Plana” değinen Vali Deniz, “Ülkemiz ciddi bir sıkıntıdan geçiyor ve ciddi saldırılar altındayız. Tasarruf tedbirleri konusunda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek. Kamunun yanı sıra özel hayatta da çok daha özenli ve dikkatli olmalıyız. Bu tür ortamları fırsat bilip fahiş fiyat artırımına gidenlere karışı da gerekli denetim mekanizmaları işleteceğiz. Bunların hakkında hem idari hem de adli  işlem yapacağız. Vatandaşlarımız karşılaştıkları herhangi bir durumda  ‘Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’nı arayarak bildirimde bulunabilirler.
 
Hazine ve Maliye Bakanımızın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı çerçevesinde herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirilmesi gerektiğini belirten Vali Deniz, bu programı desteklemek için toplumsal bir irade göstermeliyiz, Birlik beraberlik içerisinde ekonomik saldırıları ancak bu toplumsal reflekslerle bertaraf edebiliriz” dedi.
 
İlimizde Düzenlenen “Türkiye 3. Bant 3. Etap Bilardo Şampiyonası” Finali 12.10.2018 Cuma Günü Yapılacak
 
3 Bant Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Semih Saygıner, ulusal ve uluslararası şampiyonlarda şampiyon olan çok sayıda milli sporcumuzun katılımıyla ilimizde düzenlenen “Türkiye 3 Bant 3. Etap Bilardo Şampiyonası finalinin 12.10.2018 Cuma günü yapılacağını ifade eden Vali Deniz, bu tür turnuvaların ilimizin tanıtımına önemli katılar sunacağını ifade etti.
 
Yatırımcı kuruluşların yatırım projeleri hakkında bilgi veren Vali Deniz,  ilimizde 16 yatırımcı kuruluşa ait 375 adet yatırım projesinin olduğunu,  bu projelerin toplam tutarının 4 milyar 60 milyon 596 bin lira,  2018 yılı 4. dönem itibarıyla 1 milyar 419 milyon 985 bin lira harcamanın yapıldığı, 2018 yılında ayrılan ödenek tutarı 1 milyar 68 milyon 192 bin liralık ödenekten,  681 milyon 925 bin lirasının harcandığı, yapılan harcamaya göre projelerin nakdi gerçekleşme oranın %48,44, fiziki gerçekleşme oranın ise % 51,34 olduğunu ifade etti.
 
Daha sonra projelerin genel durumu hakkında bilgi veren Vali Deniz; 375 projeden 75’nin tamamlandığı, 188 projenin devam ettiğini, 95 projenin ihale aşamasında olduğu ve 17 projenin ise fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
Projelerin sektörel dağılımı konusunda açıklamalarda bulunan Vali Deniz, projelerin 31 tanesi tarım, 87 tanesi ulaştırma, 7 tanesi madencilik, 36 tanesi enerji, 75 tanesi eğitim, 20 tanesi sağlık, 7 tanesi yükseköğretim ve 112 tanesinin ise diğer kamu yatırımlarına ait olduğunu ifade etti.
 
Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundular.
 
Toplantının sonunda Vali Deniz, kurul üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=