Lütfen bekleyin..



HDP’de Gözaltılar için basın toplantısı

09 Ekim 2018, 17:30 - Okunma: 904

Gözaltına alındıktan sonda adliyeye sevkedilen ve savcılıkta ifadesi alınan HDP Batman İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ suçundan önceki gün akşam saatlerinde adli kontrolle serbest bırakıldı.

Işık, bugün parti il binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydemir, Semra Güzel, Şırnak Milletvekili Nuran İmir, DTK Divan Üyesi Selim Sadak ve partililer katıldı. 
Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, demokratik haklarının engellendiğini ifade ederek, “Polis ilk olarak kapı önünde okumak istediğimiz açıklamaya izin verdi. İzin vermesine rağmen demokratik hakkımız engellendi ve darp edilerek gözaltına alındık.” diye konuştu.
DTK Başkanlık Divanı Üyesi ve Siirt eski Belediye Başkanı Selim Sadak ise, Toğuç'un demokratik siyasetin önemli temsilcisi ve dini bir kanaat önderi olduğunu belirterek, derhal serbest bırakılmasını istedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=