Lütfen bekleyin..



Sason’da içme suyu projesi inşaatı başladı

08 Ekim 2018, 18:41 - Okunma: 2068

İlimiz Sason İlçesinde yaşanan su sorununu ortadan kaldırmak için göreve geldiği günden beri çalışma yürüten Belediye Başkanı Cuma Uçar Sason’a 22 km uzaklıktan 2 isale hattıyla 300’lük borularla içme suyu projesi inşaatının başladığını belirtti.

“İLK İŞ İLÇENİN SU SORUNUNU ÇÖZMEK”
Göreve gelir gelmez bu soruna el attıklarını açıklayan Başkan Uçar “İlçenin en büyük sorunu İçme suyu ve altyapı sorunudur. 2014 yılında göreve geldiğimizde ilk işimiz su sorununun çözümü için çalışma yürütmek oldu. İller Bankası kanalıyla %50 hibeyle kağrı köyünden cazibe yoluyla saatte 750 ton su 300’lük borularla Sason ilçe merkezine ulaştıracağız. Tamamen kaynak ve 100 bin nüfusa yetecek bir su olacak. İhaleyi alan firma kurumsal ve büyük bir firma. Şantiyelerini kurdular ve çalışmalarına başladılar. Bu projemizi Nisan ayına kadar tamamlamayı ve depoya su ulaştırmayı hedefliyoruz.”


“BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BÜROKRASİ İŞLEYİŞİ HIZLANIYOR”
Başkan Cuma Uçar geçmişte projeleri onaylatmak için bürokrasinin oldukça yavaş işlediğini ancak yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde bunun hızlandığını gördüklerini belirterek “Maalesef ülkemizde bürokrasi hantal. Küçük bir projeyi bile 1 yılda çıkaramıyorsunuz. 4 yıl önce çalışmasını başlattığımız projeye yeni başlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı yeni sisteminde artık işler daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunu fark ediyoruz. Bürokraside hantallık ortadan kaldırılmalı. Çünkü bürokrasi süreçlerinin uzaması mağduriyet ortaya çıkarıyor.”


“SASON İÇİN GİTMEDİĞİM BAKANLIK VE GENEL MÜDÜRLÜK KALMADI”
Sason için gecesini gündüzüne katan Başkan Uçar açıklamasının devamında “Sason için gezmediğim kapısını çalmadığım Genel Müdürlük ve Bakanlık kalmadı. Bir yandan ilçeyi tanıtıyoruz diğer yandan taleplerimizi sorunlarımızı aktarıyoruz, projeleri takip ediyoruz. Hükümetin Sason’a özel bir ayrıcalığı var. Hangi Bakanlık veya hangi genel müdürlüğe gitsem Sason için yokla karşılaşmadım. 
İlçede önceliğimiz su sorununu çözmek. Merkezin altyapısını değiştirmek için de onay aldık. 
Bütün ilçenin altyapısını değiştirmek istiyoruz. Ama buna imar planı izin vermiyor. Bir çok şey yapmak istiyoruz. Ama imar planına takılıyoruz.
Meydan projemiz içinde Maliye Bakanlığından olumlu görüş aldı. Çarşı merkezine devasa bir kentsel dönüşüm yapacağız. Şerit ve Şat deresinin islahını yaparak ilçeye yeni bir çevre yolu kazandıracağız.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=