Lütfen bekleyin..



HDP İl Başkanı Toğuç ve 7 partili gözaltına alındı

07 Ekim 2018, 16:32 - Okunma: 923

İç İşleri Bakanlığı tarafından 6 ilde başlatılan KCK/PKK operasyonu kapsamında Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ekipleri tarafından Batman kent merkezinde DEP eski Milletvekili HDP İl eş Başkanı Nizamettin Toğuç’unda aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alınan Başkan Toğuç ve diğer şahıslar daha sonra adli kontrol için Hastaneye götürüldü. 
HDP’NİN AÇIKLAMASINA POLİS İZİN VERMEDİ
HDP'nin Batman'da HDP İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç ve beraberinde gözaltına alınan partililerle ilgili yapmak istediği basın açıklamasına polisler müdahalede bulundu. Açıklama yapmak isteyen il eş başkanı Berivan Helen Işık ve parti yöneticisi Habip Azboy gözaltına alındı.
Çömçe kavşağında bulunan Parti binası önünde yoğun önlem alan Polis açıklama yapmak isteyen aralarında milletvekillerinin de bulunduğu partililere sert müdahalede bulundu. 
HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, basın açıklaması için polislerle müzakere ederken, tartışmalar yaşandı. Grup, ısrar edip, açıklama yapmaya başlayınca polis, biber gazı ve copla müdahale etti. Polise direnen HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık gözaltına alındı. HDP İl Binası önünde bir süre gergin bekleyiş devam etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=