Lütfen bekleyin..



Başaran’dan Batman İçin TBMM’ye 3 Önerge

01 Ekim 2018, 17:34 - Okunma: 1058

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ilk günde, üç bakanlığa üç ayrı önerge sundu. Başaran Batman'da çevre tahribatına neden olan anız yangınları, Batman'da çocukları kaçırmaya teşebbüs eden bir kişi ve ekonomik kriz nedeniyle kepenk kapatan esnaflara dair soru önergelerini bakanlıkları sundu.

Milletvekili Başaran Önergelerinde “Batman ve çevre illerinde mısır hasadının ardından tarlaların ateşe verilmesi nedeniyle çıkan anız yangınları, ilde nefes almayı dahi güçleştirirken, hava kirliliğine, kontrol edilemez yangınlara yol açmakta ve bölgenin ekolojik yapısının geri dönülemez şekilde bozulmasına neden olmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, anız yangınlarına karşı dekar başına 48 lira para cezası verse dahi, birçok çiftçi hasat sonrası tarlaları yakmaya devam etmektedir. Yine basına yansıyan bilgilere göre 2016 ve 2017 yılları arasında 175 binden fazla esnaf kepenk kapatırken, 2018 yılının ilk altı ayında 52,987 esnaf ve sanatkâr iş yerlerini kapatmak durumunda kaldı. Değer kaybeden Türk lirası, ağır vergi yükleri ve yüksek faizli krediler nedeniyle Batman’daki esnaflar da iş yerlerini kapatmak zorunda kalmaktadır. İşsizlik oranı en yüksek kentlerden olan Batman’da, esnaflar ekonomik krizin etkilerinin yayılması ile zor durumda kalmaktadır.” Dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=